Innehåll nr 4 - 2021
8 ... Vem vinner överljudsracet
Spike, Boom eller Aerion? Just nu tävlar en rad tillverkare om att bli den första att ta över kronan efter Concorde. Frågan är bara om det blir 12 eller 50 stolar ombord?
10 ... "Vi blir kvar på Bromma Flygplats"
BRA har återupptagit flygtrafiken på Bromma flygplats. Det är ett faktum som gör det svårt att lägga ner flygplatsen. Det menar Per G Braathen när Flygrevyn möter honom.
12 ... Allt bättre teknik för preighters
Under pandemin har flygbolagen fyllt kabinerna med gods istället för passagerare. Nu har KLM infört ett system som ger bättre fraktkapacitet och inte sliter lika hårt på inredningen.
15 ... Ny teknik gör piloterna överflödiga?
Tiden när piloterna kunde uppleva lyftkrafterna direkt via styrspak och roderpedaler är förbi. Nu ersätts mekanik och hydraulteknik med digitalisering och piloternas uppgift blir att vaka över systemen.
18 ... En sjukt dyr fighter
F-35 är ett av de dyraste stridsflygvapnen någonsin. Det upptäcker allt fler flygvapen, bland annat i Norge och Danmark som dignar under kostnaderna.
24 ... Flygtest: Bristell B23
Bra helhetskänsla och närmast oändliga funktioner i en ny glascockpit. Flygrevyn ger tummen upp för Bristell B23. Kanske en kommande favorit för landets flygklubbar?
28 ... Strid på kniven bland lågkostnadsbolagen
Det är trångt i LCC-toppen där Ryanair, easyjet och Wizz konkurrerar om ledartröjan. Wizz har lyckats hålla sig flygande under hela pandemin med bättre kabinfaktor än Ryanair.
31 ... Framtidens bombflyg
Första B-21 Raider närmar sig slutmontering. Om tio år ska den bli ryggraden i USA:s strategiska bombflyg. Tillsammans med 80 år gamla B-52.
34 ... Vinna eller försvinna för Airbus A380
Superjumbon är på väg ut, frånsprungen av branschens utveckling, säger en del. Absolut inte, säger andra som dammar av den stora maskinen när återhämtningen kommer igång.
42 ... Luftburet virus slår mot flygbranschen
Hur hårt har pandemin slagit mot flyget? Svaret varierar beroende på vem man frågar. För vissa är det förluster i miljardklassen. Andra kommer undan med blotta förskräckelsen.
50 ... Supersnabb Super Sabre
Nio år försenad. Men nu verkar det vara dags att inviga Berlins nya flygplats. Det sker dock i skymundan, alla pinsamheter i samband med bygget lägger en våt filt över firandet.

 

Mer information: Flygrevyn.se