Innehåll nr 8 - 2021
8 ... Finland väljer stridsflygplan
Finlands nya stridsflygplan, blir det JAS39 eller F18? Segrar Gripen inleds samtidigt ett helt nytt strategiskt samarbete runt Östersjön och ett närmande mellan de två flygvapnen.
10 ... Skavsta Airport kämpar på
I ett slag försvann minst 30 procent av verksamheten när Ryanair flyttade till Arlanda. Men Skavsta vägrar att ge upp och flygplatsen är fortsatt en av de större i landet.
12 ... Air Leap lämnar Bromma
När pandemin härjade som värst var Air Leap i princip enda flygbolag på Bromma. Sedan började BRA flyga igen. Nu väljer Air Leap att flytta all trafik till Arlanda.
15 ... Höga flygtimkostnader? Inte med Gripen
30 000 eller 140 000 kr i timmen. Det är skillnaden på vad det kostar att hålla en Gripen och en F-35 i luften. Flygrevyn har gjort en unik sammanställning av vad flygtidsuttaget kostar per timme.
18 ... Flightspotting på första parkett
Stridsflygplanen drar förbi i höjd med knäna. Det är verkligheten i Mach Loop, övningsområdet i Wales som numera är ett paradis för flygfotograferna.
24 ... Nedräkningen till nästa månresa pågår
Runt månen inom tre år. Det är planen för NASA och projekt Artemis. Nu bygger Airbus den servicemodulen som ska hålla astronauterna vid liv under resan.
28 ... Turboprop är framtiden
Klimatvänliga familjen. Det är flygplanstillverkaren Embraers drag för att klara noll utsläpp senast 2050. Energia är fyra helt nya flygplan, alla med olika typer av hållbart bränsle.
31 ... Polisuppdrag över Baltikum
Genom Baltic Air Policing patrullerar NATO ständigt de tre baltiska ländernas luftrum. Vi mötte upp ovanför Östersjön när F-35 gjorde debut i vaktandet.
34 ... Hur mår flyget i Norden?
Flygbranschen lider av Covid-19. Men hur står det till med de nordiska flygbolagen? Flygrevyn har tagit tempen på en samling krassliga aktörer.
42 ... B-52 flyger än
Det strategiska bombflyget inom USAF ska uppgraderas med helt nya B-21 Raider. Det hindrar inte att evighetsmaskinen B-52 fortsatt har en uppgift att fylla.
50 ... Flygplansbärgning från havets botten
Boeingmaskinen fick dubbla motorbortfall och försvann ner i havet. Nu har flygplanet bärgats, närmast intakt för att orsaken till haveriet ska kunna fastställas.
52 ... Ett svenskt flygande underverk
Flygförvaltningens Flygverkstad tog fram J 22 på rekordtid och med små medel. Samtidigt blev det en maskin som var före sin tid och slog experterna med häpnad.

 

Mer information: Flygrevyn.se