Flygtorget.se

IT-ingenjörer till Stridsflyg för ett starkare försvar

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: FMV

Tjänstebeskrivning:
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Flyg samordnar flygmaterielverksamheten inom FMV och har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom flygområdet. Verksamhetsområdet har många internationella materielsamarbeten och aktiviteter kring forskning- och teknikutveckling, vidare hanteras även den svenska försvarsindustrins behov av exportstöd inom flygområdet.

Som ingenjör inom IT-stödsystem till Stridsflygsystem och enheten Produktledning & Stödsystem kommer du att bli del av ett kunnigt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet. Du kommer även vara med och bidra till en historisk tillväxt och taktiskt utvecklingsarbete inom flygområdet. Genom din roll kommer du vara en del i att påverka den materiel och de system som kommer användas inom flygområdet kommande decennier. Läs mer via länken JAS 39 Gripen (fmv.se)

Arbetsuppgifter
Som ingenjör inom IT-stödsystem är du en viktig del i teamet som jobbar för att säkerställa att de taktiska stödsystemen för FMS 39 Gripen är kostnadseffektiva, fungerande, säkra och har en ändamålsenlig design för alla versioner. Du har en central roll i att stötta och se till att drift och underhåll sköts på rätt sätt, men det är andra enheter som sen gör operatörsjobben. I rollen bevakar du aktuella regelverk relaterat till stödsystem och ser till att regelverken tillämpas inom Stridsflyg på bästa tänkbara sätt. Rollen innebär även att du deltar i arbetet kring auktorisationsprocessen för IT-system.

Enheten kommer det närmaste decenniet att jobba i nära samarbete med industrin, Försvarsmakten och andra kunder för att kunna leverera bästa möjliga JAS 39 Gripenversioner. I rollen som ingenjör inom IT-stödsystem kommer du därför vara med i hela kedjan, från utveckling till avveckling, av versioner av IT-stödsystem. Det innebär att du kommer delta i forum med leverantörer, Försvarsmakten och övriga operatörer i frågor kring stödsystemen.

Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som
Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet av avancerade IT-system på en övergripande nivå och har goda kunskaper inom IT-stödsystem. Du är civil- eller högskoleingenjör alternativt har motsvarande kompetens, som vi bedömer likvärdig. För att nå framgång i rollen har du erfarenhet från att arbeta i projektform och av kravhantering. Det är mycket positivt om du har tidigare erfarenhet att arbete inom telekrig samt kunskap inom konfigurationsledning och systemutveckling. Kunskap inom radiovågor är också meriterande.

Vi tror att ditt tekniska intresse, kunskap inom IT-system och förståelse för hur olika teknikdelar samverkar i ett systemperspektiv kommer att hjälpa dig att bli framgångsrik i rollen som ingenjör inom IT-stödsystem till Stridsflyg.

Då du i rollen kommer delta i arbetsmöten med industrin och våra kunder är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller FMV är en fördel, men absolut inte ett krav, då vi ser till att du får den utbildning och miljökunskap som krävs för tjänsten. Om du tidigare arbetat med Försvarsmaktens IT-process och IT-informationssäkerhetsprocesser och metoder som används i andra länder, så är det meriterande.

FMVs projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad, van att sätta upp mål för dig själv och arbetar målmedvetet för att uppnå dem. Du är självgående, van att prioritera och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du arbetar systematiskt med komplexa frågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Gunnar Klintarp på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig att kontakta rekryterare Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-06-07.

Välkommen med din ansökan

Arbetsplats Arbetsgivare
FMV
Stockholm
--- ---
Sverige
FMV
Stockholm
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

http://fmv.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-06-07
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.fmv.se/jobb--karriar/lediga-jobb/ingenjorer-inom-it-stodsystem-till-stridsflyg/

Ansvarig för denna annons: Försvarets materielverk (202100-0340)
Skapad: 2022-05-13 12:28:45
Senast uppdaterad: 2022-05-13 12:28:45

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn