Innehåll nr 6 - 2022
8 ... Pilotbrist hotar Flygvapnet
Missnöjet har grott länge och nu har det gått in i ett skarpt läge. 35 JAS-piloter har tagit tjänstledigt. Det skapar luckor som kan påverka Sveriges uppgifter i Nato.
10 ... En ny framtid väntar Flygvapnet
När Sverige väl träder in i Nato väntar nya uppgifter för Flygvapnet. Utvidgad incidentberedskap, samordnad signalspaning är bara några av de nya uppgifterna.
12 ... Ny affärsjet för hållbart flygande
Kanadensiska Bombardier är numera fokuserade på flygplan i den mindre skalan. Nyligen presenterades EcoJet, en klimatsmart affärsjet för framtiden.
15 ... Skandinaviens stolthet krymper
SAS kämpar för att överleva. Det har satt fokus på bland annat långlinjerna som ännu inte kommit igång österut. Det kan bli aktuellt med att krympa flottan av A350 och A330.
18 ... Flygtest: Beechcraft King Air 350i
Sedan 1964 har King Air attraherat kunder över hela världen. I en snart 60 år lång oavbruten produktionslinje har Beechcraft presenterat den ena uppgraderade versionen efter den andra av sin populära turboprop twin. Flygrevyn har testat den lyxiga och mångsidiga King Air 350i.
24 ... Ubåtsjägaren Lynx
Artistnamnet är Lynx, lokatten. I Tyskland flyger den anrika Westland Lynx fortsatt både på ubåtsjakt och sjöräddningsuppdrag. Vi fick följa med på en tur i skärgården.
28 ... Europas bästa flygshow
Pandemin satte effektivt stopp för flygshowerna runt om i landet men nu är de tillbaka. 60 000 besökare flockades på Flygfesten i Dala-Järna. ”Europas bästa flygshow” är betyget.
31 ... Segelflygets Mecka fyller 80 år
En segelflygplats högt upp på en bergknalle. Självklart sa man 1942, där längs höjderna finns de bästa uppvindarna. Sedan dess är Ålleberg centrum för segelflyget i Sverige.
34 ... En ny stormakt i rymden
USA och Ryssland dominerar utforskningen av rymden. Men faktum är att Kina sedan länge är en rymdnation att räkna med. Nu byggs en tredje rymdstation.
39 ... Luftkrigets B-lag
De lovade gott men höll inte måttet. En del slutade som fiaskon. Flygrevyn har gjort en genomgång av de stridsflygplan som hamnade på B-listan.

 

Mer information: Flygrevyn.se