Flygtorget.se

Training Manager/NPCT till Sjö- och flygräddningen

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Sjöfartsverket -Helikopterenheten

Tjänstebeskrivning:
Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Nominated Person Crew Training (NPCT)/ Training Manager (TM)
till
Sjöfartsverkets helikopterenhet i Göteborg


Sjöfartsverkets helikopterenhet är en central del i svensk sjö- och flygräddning. Räddningshelikoptrarna är tillgängliga för insatser både till sjöss och över land och är stationerade på fem orter runtom Sverige; Kristianstad, Visby, Göteborg, Norrtälje och Umeå. Besättningarna är i tjänst dygnet runt under årets alla dagar och ska kunna påbörja en insats inom 15 minuter från larm. Verksamheten bedrivs med Agusta Westland AW139-helikoptrar.

Att jobba som Training Manager på Sjöfartsverkets Helikopterenhet

Tjänsten innebär att du får ansvaret för all träning av enhetens besättningar och att träningen uppfyller alla myndighetskrav samt alla interna krav.
Du kommer att leda och utveckla enhetens utbildningssektion och skall säkerställa att all flygande personal har rätt utbildning och träning för sina respektive roller samt att tillse att licenser, behörigheter, erfarenhetsnivåer och tillstånd är giltiga och uppfyller gällande lagstiftning. Du skall entusiasmera och utveckla utbildningssektionens personal samt se till att det finns tillräckligt med resurser så att all utbildning kan genomföras.
Du ska hålla dig uppdaterad rörande utbildningsfrågor inom verksamhetsområdet samt aktivt verka för att upprätta kontakter med potentiella leverantörer av utbildningsplatser. Du ansvarar för utbildningsmanualen OM-D och att all träningsdokumentation blir diarieförd. Du kommer att arbeta med administration enligt Sjöfartsverkets krav, så som budget, upphandlingar av träning, arbetsmiljö, strategier mm. Du kommer vara den primära kontakten med myndigheter rörande utbildningsfrågor.

Tjänsten som Training Manager/Nominated person Crew Training (NPCT) innebär att du skall vara godkänd av Transportstyrelsen.

Vi har ett viktigt uppdrag och vi är stolta över vårt samhällsansvar. Vi hoppas att du delar vår syn och kan känna ett stort engagemang kring ditt uppdrag. Det är viktigt för oss att främja en positiv flygsäkerhetsattityd vilket bl.a. innebär att du har en god förmåga att förstå och följa luftfartsrelaterade regler men också hög kommunikativ förmåga att etablera och upprätthålla en säkerhetsfrämjande kultur inom hela organisationen.

Vi erbjuder dig
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Resor förekommer i arbetet.

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som föregås av en provanställning på 6 månader. Tjänsten är placerad i Göteborg och planeras att tillsättas snarast. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Upplysningar:
Angående tjänsten; AM/Enhetschef Mattias Ottis 010-478 63 06 eller TM/NPCT Daniel Åslund 010-478 65 58
Angående rekryteringsprocessen; Rekryteringsspecialist Anna Sandberg

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 11 dec 2019 tillsammans med relevanta intyg och certifikat.

Diarienr: 19-04798

Kvalifikationskrav:
Vem är du?

För rollen som Training Manager/Nominated Person Crew Training skall du ha minst 5 års erfarenhet från träning inom flyg varav minst 2 år i ledande eller administrativ befattning. Du eller din deputy skall ha pilotcertifikat (ATPL), minimum 1000h flygtid och en giltig TRI på AW139. Du skall ha god förmåga att formulera instruktioner och arbeta med manualsystem. Du skall ha god kännedom om ICAO, Chicagokonventionen och annexen, Montrealkonventionen och Warsawakonventionen. Du skall ha god kännedom om EASA’s regelverksstruktur samt specifikt regelverken 2018/1139, 1178/2011 och 965/2012. Du skall ha en positiv flygsäkerhetsattityd vilket betyder att du har god förmåga att förstå och tillämpa lagar och förordningar inom flygverksamheten och den statliga verksamheten.


Meriterande är:
- SFI/SFE,TRI/TRE eller annan relevant instruktörserfarenhet.
- om du har någon form av pedagogisk utbildning t.ex instruktörsutbildning
- om du har utbildning inom HF/CRM.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi värdesätter egenskaper som självinsikt, prestigelöshet och för att lyckas i rollen ser vi att du även är strategisk och resultatinriktad. Eftersom tjänsten innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt med god samarbetsförmåga och att du kan skapa förtroendefulla relationer. Det är viktigt att du har en mycket god administrativ och organisatorisk förmåga. Du har också god analytisk förmåga och mycket goda kunskaper inom IT och systemkunskap. Du har lätt att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Tillsvidare, föregås av 6 mån provanställning.
Varaktighet: Tills vidare
*
Lön: Fast lön
*
Arbetstid: Heltid
(40 timmar/vecka)
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
*
Arbetsplats Arbetsgivare
Sjöfartsverket -Helikopterenheten
Mölndalsvägen 93
41263 Göteborg
Göteborg, Sverige
Sjöfartsverket -Helikopterenheten
Mölndalsvägen 93
*
41263 Göteborg
Göteborg, Sverige
Mer om arbetsplatsen
*

https://candidate.hr-manager.net/vacancies/List.aspx?customer=lfv1&departmentID=11046
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Mattias Ottis
010-478 63 06
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2019-12-11
Ansökan sker via företagets hemsida https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=217&ProjectId=189640&MediaId=3588

Ansvarig för denna annons: Sjöfartsverket (202100-0654)
Skapad: 2019-11-22 12:40:48
Senast uppdaterad: 2019-11-22 12:40:48

Till listan med alla annonser

Volflight
Air BP
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn