Flygtorget.se

Flygvärdinna

Om flygvärdinna som yrke

 

Flygvärdinna

Flygvärdinnor finns ombord för att i första hand se till passagerarnas säkerhet. Men i arbetet ingår också att ge service och att servera mat och dryck. Arbetet som flygvärdinna ombord är ett utpräglat serviceyrke med ständiga möten med människor, kulturer, seder och miljöer. Det ställer krav på snabbhet, tålamod, nyfikenhet, gott humör, empati och förmåga att sätta gränser - allt i en relativt trång arbetsplats 10 000 meter upp i luften.

Arbetsledare är purserna medan stewarden har ansvar för att förbereda och presentera mat och dryck som sedan serveras av flygvärdinnorna och flygvärdarna. Alla tre yrkesgrupperna arbetar bland passagerarna i kabinen.

Bilden av jobbet som flygvärdinna präglas till del fortfarande av glamour, spänning och möjligheten att se hela världen. Ingen ska dock tveka om att det är ett utmanande och krävande serviceyrke med tydliga kvalitets- och säkerhetskrav - även om solen alltid skiner utanför fönstret på arbetsplatsen.Här på Flygtorget hittar du ofta lediga jobb som flygvärdinna och även bra länkar till flygvärdinneutbildning m.m. Information om flygvärdinna löner och lönestatistik hittar du här.

Senaste artiklarna om att jobba som flygvärdinna:

Flygvärdinna med en fot på marken
Flygvärdinna ombord på SAS till New York

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev