Flygtorget.se

Flygtekniker JAS 39

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Försvarsmakten

Tjänstebeskrivning:
OM TJÄNSTEN

Om enheten
1. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. 1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning, 11.- och
12. Flygunderhållskompaniet samt Flygverkstaden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som flygtekniker kommer bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll på JAS 39 Gripen och dess olika lastalternativ. Du kommer även ingå i klargöringstjänst och beredskapshållning både på hemmaförbandet och på andra orter i och utanför Sverige.

Du kommer bli en del av vårt krigsförband. Beroende på vilka förkunskaper du har kommer du att få kompletterande militär utbildning.

I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard.

Med anställning i Försvarsmakten följer skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser. Du kommer att krigsplaceras och genomgå säkerhetsprövning.

Kvalifikationskrav:
KRAV
Kvalifikationer
• Körkort, lägst klass B
• Basic Examination B1.1
• God fysisk förmåga

Personliga egenskaper
Som flygtekniker är det viktigt att man är kvalitetsmedveten, tekniskt intresserad och strukturerad då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning. Då vi ofta löser uppgifter tillsammans med andra ställer tjänsten också höga krav på flexibilitet och förmågan att samarbeta med andra. All anställd personal ska stå bakom vår värdegrund

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
Basic Training B1.1
Militära moduler
Typkurs Fpl 39 C/D
Genomförd Värnplikt
Militärt förarbevis

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten) Civil befattning.
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: F7 Såtenäs
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kompanichef Jonas Ericsson 0510-477540 eller Kompaniförvaltare Gerhard Johansson 0510-477506.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Kompanichef Jonas Ericsson 0510-477540 eller Kompaniförvaltare Gerhard Johansson 0510-477506.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Arbetsplats Arbetsgivare
Försvarsmakten
F7 Såtenäs
--- ---
Sverige
Försvarsmakten
F7 Såtenäs
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen


https://www.forsvarsmakten.se/sv/
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2023-06-16
Ansökan sker via företagets hemsida https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/33145/flygtekniker-jas-39

Ansvarig för denna annons: Försvarsmakten (002233-0000)
Skapad: 2023-03-14 15:22:00
Senast uppdaterad: 2023-03-14 15:22:00

Till listan med alla annonser

TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev