KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Jag kommer – men inte med flyg?

Debatt, Redaktionen, 2021-06-27
SJ:s nya kampanj riktar udden mot flyget och säger att vi ska stanna på marken. Det har fått flygbranschen att reagera. ”Vi behöver samarbete, inte pajkastning”, säger Fredrik Kämpfe, branschchef för flygsektorn inom Transportföretagen i ett debattinlägg.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Flygare  2021-07-25 13:12:16
KopplingJag kommer – men inte med flyg? 
Det vore bra om div. okunniga politiker började se på utsläppsptoblematiken mer nyktert.
Flyget är inget större problem närdet gäller utsläpp av CO2.
Men på bästa populistiska vis malar man på om att flyget måste minska. Tåg går mestadels på el, men eldrift är bara miljövänligt om elen produceras på miljövänligt vis.
I många länder produceras el främst genom fossila bränslen.
Kärnkraft är enda vägen fram om kol och olja ska ersättas helt, Att som Tysklands populistiska kansler stänga ner kärnkraft pga en tsunami i Japan är helt idiotisk röstfiskande. I Tyskland blev kärn kraft ersat delvis med kolkraftverk…
Vi behöver hjälpa fattiga länder att få miljövänlig el, idag är el försörjningen i många länder producerat på osande dieselmotor kraftverk.
Biltrafik borde bli med vätgas bränsle cell bilar. el bilar är inte lösningen på någonting.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste längst ner). Ändra sortering

Koleldad
2021-07-25 23:26:50
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Riktigt intressant är det faktum att SJ hävdar att de kör på 100 procent förnybar el. De gör de nämligen inte. Vid vissa tidpunkter under året, när Sverige köper in el från Tyskland, tuffar även tågen på koleldad el. Det tillstår SJ själva mellan skål och vägg, men är självklart inget man talar högt om.
Ellen
2021-07-26 07:52:13
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Så länge allt utgörs komma från el avsett vad det kommer från är det bäst. El oavsett vad den kommer från är 100% ren. Elflygplan, elbilar, elspark-cyklar, el-tandborstar, elvispar bara älskar el
Sv Koleldad
2021-07-26 09:40:19
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Sverige är totalt självförsörjande när det gäller El.
Ofta exporterar Sverige klimat neutral el till andra länder. Vi vissa tillfällen importerar vi kolproducerad el under speciella omständigheter.
Det gäller i huvudsak för södra Sverige.

Men Sverige producerar totalt el så att det räcker för Sverige. Vid vissa toppar behöver vi importera kol el. Men det kompenseras av den miljövänliga el vi exporterat till kolberoende länder andra tider.

Det är det totala som räknas.
@sv. koleldad
2021-07-26 13:38:33
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Klimat problemen är globala. Det är helt ointressant om Sverige just nu har tillräckligt med fossilfri el.
Man måste lyfta blicken och se helheten.
Dessutom kommer inte Sverige fortsätta vara självförsörjande med el. Alla projekt i Norrland kommer betyda att det inte blir någon stor överföring av el till resten av landet i framtiden.
Därutöver vill denna inkompetenta regering och stödpartierna C och V lägga ner kvarvarande kärnkraft
Redan nu behöver södra Sverige importera el från kontinenten ibland. Att vihar så bra el försörjning i Sverige är unken sosse propaganda som ingen ting har med verkligheten att göra
Elon
2021-07-26 15:21:23
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Kan någon förklara för mig varför kärnkrafts producerad el är väldigt bra och miljövänlig när vi pratar om att våra tåg och el bilar går på ren och miljövänlig svensk el men helt plötsligt blir en ful och dålig produkt när man bara pratar om kärnkraft och då helt plötsligt ska fasas ut?
El
2021-07-27 08:37:26
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Att södra Sverige behöver importera el vid olika tillfällen beror i huvudsak på den fria elmarknaden. Det finns inget företag som vill kosta på en investering och bygga ledningar som klarar att överföra större mängder el söderut.

Elpriserna har stigit mycket sedan den fria elmarknaden infördes.
På 70 talet kostade elen i norr ca 3 öre kilowattimmen. Ingen överföringsavgift inga större fasta avgifter. Resultatet av den fria elmarknaden har höjt priserna rejält.


@El
2021-07-27 12:03:45
SV: Jag kommer – men inte med flyg?
Nu är det väl statliga Svenska Kraftnät” som ansvarar för el överföring inom Sverige..
Det är denna odugliga regering med löjliga stödpartier som har gjort allt dom kan för att se till att kärnkraften inte är lönsam och att fler och fler kärnkraftsverk avvecklas. Om Ringhals alla reaktorer varit i drift hade det inte funnits något problem.
Sverige blir mycket beroende av att importera el i framtiden, eftersom behovet blir större och inhemska el produktionen mindre
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev