KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Debatt: Flygskatten måste stoppas

Debatt, Charlotte Holmbergh Jacobsson, 2017-11-10
Två skatter har försvunnit men flygskatten ligger fortfarande kvar på regeringens bord. Den måste stoppas. Särskilt som de som förespråkar den inte håller sig till fakta. Införs den får den allvarliga konsekvenser för ett litet land som Sverige, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikations- och Public Affairschef på Norwegian i en debattartikel.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Man blir trött  2018-01-18 21:32:45
KopplingDebatt: Flygskatten måste stoppas 
Vem tror detta skall göra underverk för miljön på jorden? Det blir som en fis i rymden. Skall något hjälpa så är det globalt.
China har säkert ett hundra tal städer som i varje stad har fler invånare än hela Sverige. Folk kommer att flyga som vanligt.
Detta är enbart en skatteintäkt o ett idiotiskt ogenom tänkt MP förslag igen, och vi skatte betalare får betala mer igen.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

CFIT
2018-01-21 00:47:42
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
DÄR FINNS INGET MER TACKSAMT ÄN ATT BESKATTA ETT DÅLIGT SAMVETE.

For real.

Tänk alltid på det.....
Adam
2018-01-20 21:55:30
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Flygskatten är en bra början. Att flygbränsle för linjetrafik och taxiflyg är skattefritt är inget vi kan göra något åt idag. Men vi kan göra som de stora länderna Tyskland, Frankrike, Storbritannien, USA, Österrike och Norge (de två sista inte så stora) införa en flygskatt.

Staten har idag upphandlad trafik på ett antal mindre flygplatser som kostar statskassan en hel del pengar. Då är det rimligt att staten via flygskatten tar in en del pengar för att täcka den kostnaden. Varför skall vi skattebetalare subventionera de som flyger?

Ni som vill bidraga till flyget kan väl skänka pengar till flygbolagen.

Vi som tycker att de som flyger skall betala för sig vill slippa ge bidrag till de som flyger.

Flygskatten en bra början som på sikt kan höjas. Idag finns ingen anledning att generellt stötta flygbolagen.

PS! Ca 70% av Sveriges befolkning är inte negativa till en flygskatt!

Ni som är emot är i minoritet.
Trött
2018-01-20 19:47:52
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Tyvärr så startar en del munnen före hjärnan.
Andreas
2018-01-20 18:12:59
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Adam, dina argument hänger inte samman. Eftersom ett fåtal kommuners skattebetalare subventionerar ett fåtal rutter (vilket jag också tycker är helt stolligt) så ska hela Sveriges flygpassagerare betala en flygskatt till staten för att "återbetala"? Och att utländska bolag inte betalar bolagsskatt i Sverige är väl inte unikt för flygbranschen? Vilken skatt ska vi introducera för utländska aktörer på den svenska marknaden i de tusentals andra branscher som finns?
sv Adam
2018-01-20 17:55:02
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Varför skulle utländska bolag betala skatt i Sverige? Att flygbränslet är skattebefriat för kommersiell flygtrafik, är en internationell överenskommelse. Men du tycker väl att Sverige ensidigt skall införa det. För övrigt är det få branscher, som är så avgiftsbelagda som svenska flygbolag. Försök att se helheten, istället för att tjata om den imbecilla flygskatten.
Adam
2018-01-20 16:39:24
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
@sv Adam, Mitt inlägg var närmast för att visa att flyget är mycket subventionerat. En flygskatt på 60:- blir en liten återbetalning av alla skattepengar som flygbolagen fått.
Flygbränslet är också skattefritt. Flygbolag med huvudkontor utanför Sverige betalar ingen bolagsskatt i Sverige mm.

Men många gånger har en svinlande ide kommit i dagen. Vad händer med Sverige om Norrland med gruv-, skogs-näring och vattenkraft skulle bryta sig lös från övriga Sverige. De få som bor i Norrland skulle bli mycket rika. De skulle utan problem kunna starta en ny stor fin flygplats mm.
sv Adam
2018-01-20 15:29:16
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Ja men va'bra. Då stänger vi alla kommunala flygplatser, och centraliserar till storstäderna. Det är väl ingen som har förbjudit någon att tänka till?
Adam
2018-01-20 08:43:32
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
@sv Linkan, Hur är det med dagspressen?

https://www.dn.se/ledare/signerat/carl-johan-von-seth-kommunernas-sloseri-gar-pa-autopilot/

Den nya flygskatten blir 60 kronor per biljett inom Europa. Men för varje incheckning i Pajala bidrar skattebetalarna samtidigt med svindlande 2?861 kronor. I Mora skjuter det offentliga till 1?653 kronor per biljett. Begreppet klimatkompensation får också en ny betydelse när Jönköpingsborna varje år betalar 7 miljoner kronor för att hålla liv i sin egen luftförbindelse till Frankfurt.

sv Linkan
2018-01-19 14:33:52
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Ska vi tro på kvällspressen och dig? Aldrig!
Linkan
2018-01-19 09:14:13
SV: Debatt: Flygskatten måste stoppas
Läs gärna Expressens ledare den 18 januari

Trots skatten som införs 1 april är flyget kraftigt skattegynnat. Flygbiljetter från många flygplatser betalas delvis av kommunal / stats skatten.

Skattebetalarna håller flyget under vingarna.

https://www.expressen.se/ledare/skattebetalarna-haller-flyget-under-vingarna/

Var inte så naiva och tro på allt flygbolagen säger.
 

Tillbaka

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev