KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Krisplan ska rädda Norwegian: Skulder byts till kapital

Flygnyheter, Redaktionen, 2020-04-09
Att skapa ”Nya Norwegian” är målsättningen med den krisplan som nu ska förmå leverantörer och långivare att omvandla fordringar till aktier i flygbolaget. Allt för att kvalificera Norwegian för ekonomiskt stöd från den norska regeringen.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Greger  2020-04-14 11:24:04
KopplingKrisplan ska rädda Norwegian: Skulder byts til ... 
Den som lever får väl se om det finns intresse att omvandla skulder till ägande...

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Puckelbro
2020-04-14 16:55:02
SV: Krisplan ska rädda Norwegian: Skulder byts ...
För alla som inte tittar på siffrorna utan "känner" att Norwegian borde fixa det här. Låt oss göra proportionerna mer åskådliga.

Tänk er att Berra har ett företag som kör ut pizza. Tillgångarna är en gammal Nissan micra och några cyklar från Biltema. Berras plan är att bli nästa Foodora, och detta kräver investeringar. Tyvärr lyckas Berra inte tjäna speciellt mycket pengar och är nu skyldig er tio miljoner. Men Berra har en plan. Ni byter skulden mot en andel i Berras firma. Då kan Berra fortsätta förlora pengar på att köra ut pizza. Och med skulderna borta kan han dessutom låna nya pengar till service på bilen. För era tio mille får ni micran, cyklarna och chansen att vara med och göra nya förluster. Berra kan till och med tänka sig att slänga in en kebab eller två i dealen. Lockande, eller hur?

Låter detta dumt? Det gör Norwegians räddningsförslag också om man tittar på siffrorna. Det krävs ett smärre mirakel, eller investerare med utpräglad masochistisk läggning för att rädda dem nu.
Benta
2020-04-14 15:14:03
SV: Krisplan ska rädda Norwegian: Skulder byts ...
Sorry guys - its over. Read DI today and its article will confirm just that.
xxx
2020-04-14 12:27:06
SV: Krisplan ska rädda Norwegian: Skulder byts ...
Nej ingen vettig fordringshavare kommer väl att gå med på det här, det fördröjer bara den oundvikliga konkursen. Bolaget var tät på att vara konkursmässigt redan innan Corona krisen.
ABC
2020-04-14 12:24:39
SV: Krisplan ska rädda Norwegian: Skulder byts ...
Nuvarande ägare ska först sätta in mer pengar och sedan ge bort större delen av sitt aktievärdet till Boeing, Motortillverkarna, Eurocontrol, bensinbolagen, Avinor, Swedavia, Aena, GIP, City of NY, personalen, leasingbolagen mfl för att rädda det lilla värde som finns kvar.

Vilka av dessa fordringsägare, förutom den egna personalen och det egna leasingbolaget, kan ens bli delägare utan att göra sig osams med andra kunder?
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev