Skriv ut  

BMI lämnar skandinaviska destinationer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 11 november 2013
BMI Regional har satsat på att växa som regionalt flygbolag i västra Europa. Men nu gör bolaget en helomvändning och lägger bland annat ner linjer till Billund och Köpenhamn. Men trafiken till Göteborg lever kvar.

BMI
BMI Embraer 145

Det är ett år sedan som brittiska BMI Regional blev ett självständigt flygbolag när det köptes ut från de tidigare ägarna British Airways. Samtidigt inleddes en satsning på att växa som regionalt flygbolag och bland annat startades trafik på sträckan mellan Birmingham och Göteborg, en rutt som ingick i konkursade City Airlines linjenät. Dessutom ingår bland annat Danmark och Norge i trafiken som till största delen flygs med Embraer 145.

Men nu gör flygbolaget en helomvändning och lägger ner fem regionala rutter, bland annat Birmingham – Billund och Edinburgh – Köpenhamn. Dessutom krymper antalet baser och all verksamhet koncentreras till Aberdeen och Bristol.

Däremot påverkas inte satsningen på att flyga inrikes i Norge, i januari ska bolaget börja flyga från Stavanger till Trondheim och Tromsö. Det verkar inte heller som att linjen till Göteborg ingår i omstruktureringen, inte heller uppdraget att flyga linjetrafiken mellan Kristianstad och Arlanda på uppdrag av Flyglinjen.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev