Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten

Notiser

Notiser, den 27 februari 2017

Ny generaldirektör för LFV

Den första april sker ledarbytet på LFV. Då tillträder Ann Persson Grivas som ny generaldirektör. Närmast kommer hon från Försäkringskassan men har också erfarenheter från flygbranschen.

Läs mer


Notiser, den 24 februari 2017

Sheremetyevo ny konkurrent till Arlanda

Att dra till sig mer av flygtrafiken mellan Asien och Europa är en ambition för bland andra Arlanda. Nu ger sig också en av flygplatserna i Moskva, Sheremetyevo, in i den kampen.

Läs mer


Notiser, den 23 februari 2017

Ryan Air köper SAAB 340

Små otillgängliga platser, kortbanor och tuffa vinterfårhållanden. Ryan Air i Alaska sätter nu in en första SAAB 340 i frakttrafiken.

Läs mer


Skydd för grundvattnet kan stoppa civilflyg på Ärna Notiser, den 23 februari 2017

Skydd för grundvattnet kan stoppa civilflyg på Ärna

I drygt tio år har frågan om en civil flygplats i Uppsala diskuterats. Nu är frågan aktuell igen när grundvattenförsörjningen kommit i fokus. Det kan bli det som slutligen stoppar projektet. Men Uppsala Airport är fortsatt positiva.

Läs mer


Franska piloter ger LCC tummen upp Notiser, den 22 februari 2017

Franska piloter ger LCC tummen upp

Air France vill starta en egen lågkostnadsverksamhet för att konkurrera på områden där Air France är för dyra. Nu har en stor grupp piloter inom Air France, något överraskande, röstat för projektet.

Läs mer


Investeringar ska lyfta Kiruna Airport Notiser, den 21 februari 2017

Investeringar ska lyfta Kiruna Airport

Det är trångt på Kiruna flygplats. Senaste utbyggnaden skedde 1984 och nu har verksamheten slagit i taket. Swedavia satsar därför 130 miljoner på att modernisera flygplatsen.

Läs mer


Notiser, den 17 februari 2017

Avtal kan stoppa strejkerna på Lufthansa

Lufthansa är på väg mot ett tvåårigt avtal som ger de de egna piloterna en löneökning på 8,7 procent. Det sätter i så fall stopp för de återkommande strejkerna de senaste åren. Men det innebär också att Lufthansa tar in fler piloter från egna regionala flygbolag till långlinjeflottan

Läs mer


Notiser, den 17 februari 2017

Ingen ny flygplats i Berlin – än

Bagagehanteringen, säkerhetssystemen, belysningen – det är inte mycket som fungerar i Tysklands prestigebygge Berlin Brandenburg Airport. Nu har invigningen skjutits upp ännu en gång.

Läs mer


Nytt flygbolag klart med AOC Notiser, den 16 februari 2017

Nytt flygbolag klart med AOC

FlyViking har nu ett AOC på plats och kan börja kommersiella flygningar. De första linjerna blir i norra Norge och ambitionen är att ta upp konkurrensen med Widerøe.

Läs mer


Notiser, den 15 februari 2017

Swedavia gör utdelningen trots halverad vinst

Halverad vinst. Det visar siffrorna från Swedavia för förra året. Trots det genomförs utdelning till aktieägarna, det vill säga staten, på 143 miljoner kronor.

Läs mer


EU konfronterar mellanösternbolagen Notiser, den 14 februari 2017

EU konfronterar mellanösternbolagen

De växande flygbolagen i mellanöstern är en nagel i ögat på både amerikanska och europeiska flygbolag. Nu förbereder EU en lag som kan bli ett direkt stopp för Emirates, Qatar och Etihad.

Läs mer


Lätt retro när Air Canada byter utseende Notiser, den 13 februari 2017

Lätt retro när Air Canada byter utseende

Svart, rött och vitt. De klassiska färgerna gör comeback när Air Canada presenterat den nya målningen på flottans flygplan.

Läs mer


Notiser, den 10 februari 2017

Embraer klagar på statligt stöd till Bombardier

Bombardier har fått statligt stöd för att fortsätta utvecklingen av nya C-serien. Det har retat upp den främsta konkurrenten Embrarer som menar att det är osund konkurrens.

Läs mer


Notiser, den 9 februari 2017

Ryanair och Lufthansa grälar om Tegel

Tegel behövs också efter att nya Berlin Brandenburg är invigd. Det menar allt fler och bland annat Ryanair. Men det håller inte vd:n för Lufthansa med om.

Läs mer


Notiser, den 8 februari 2017

Rekordförlust för Västerås flygplats

Det blev ett ekonomiskt sett turbulent år för Västerås Airport. Förlusterna blev dubbelt så höga som beräknat när resultatet för 2016 räknats samman.

Läs mer


Notiser, den 7 februari 2017

Slutfluget med A340 hos Finnair

Den sista A340 i Finnairs färger har landat. Det finska flygbolaget fortsätter att modernisera långlinjeflottan som nu enbart består av A330 och A350.

Läs mer


Notiser, den 6 februari 2017

Wizz Air sätter in större flygplan på Sverige

De kommande åren ska upp till 128 nya A321 fasas in i flottan hos Wizz Air. Redan till sommaren får ett flrtal destinationer i Sverige de större flygplanen.

Läs mer


Notiser, den 3 februari 2017

Stopp för flygningar till Irak

Säkerhetsläget går inte längre att garantera. Därför är det nu stop för flygningar mellan Sverige och Irak. Det påverkar tre flygbolag.

Läs mer


Notiser, den 2 februari 2017

Ryanair återvänder till Malmö

Malmö byttes mot Kastrup när Ryanair bytte strategi på Sverige. Men nu återvänder flygbolaget till Malmö med två linjer.

Läs mer


Snart slut med B747 hos United Notiser, den 1 februari 2017

Snart slut med B747 hos United

Det blir en snabbare utfasning än beräknat. United räknar med att de sista Boeing 747 ska vara borta ur flottan innan året är slut.

Läs mer

Flygtorgets nyhetsbrev