Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten

Notiser

Notiser, den 15 december 2017

Ny rekrytering till SAS koncernledning

SAS har idag utsett Torbjørn Wist till ny Executive Vice President och Chief Financial Officer (CFO) efter Göran Jansson, som kommer att ha det övergripande ansvaret för koncernstrategi, SAS Growth, SAS flygplansflotta och Strategic sourcing.

Den nya strukturen skapar en ny plattform att ytterligare stärka relationen med kundbasen och säkra en utveckling av flygplansflottan som möter den växande efterfrågan inom både affärs- och fritidsresor bland Skandinaviens frekventa resenärer. I den nya rollen fortsätter Göran som vice VD och medlem i SAS koncernledning.
Det meddelar SAS i ett pressmeddelande.

Torbjørn Wist är norsk medborgare och har omfattande kunskaper och internationell erfarenhet från såväl finans-, som telekombranschen, och flera ledande finansiella befattningar i USA, Storbritannien och Norge. Närmast kommer Torbjørn från tjänsten Group Treasurer inom Telenor ASA sedan 2012.


Airbus snuvar Boeing på jätteorder Notiser, den 14 december 2017

Airbus snuvar Boeing på jätteorder

Bråket mellan Boeing och Bombardier har gått ut över Delta Air Lines och det får nu konsekvenser. Enligt preliminära uppgifter väljer Delta Airbus när Boeing 757 ska ersättas. Det snuvar Boeing på en order på etthundra 737 MAX-10.

Läs mer


KLM avskaffar uniformsmössan Notiser, den 13 december 2017

KLM avskaffar uniformsmössan

En modernare framtoning. Det är argumentet bakom när KLM nu har bestämt att piloternas uniformer inte längre innehåller en uniformsmössa. Cap Off, alltså.

Läs mer


Oskarshamns flygplats skrotas Notiser, den 12 december 2017

Oskarshamns flygplats skrotas

Sverige blir en flygplats fattigare. Det är nu helt klart att Oskarshamns flygplats läggs ner, trots långbänk och protestlistor.

Läs mer


Final för Fokker hos ännu ett flygbolag Notiser, den 11 december 2017

Final för Fokker hos ännu ett flygbolag

Nedräkningen har börjat. Den sista december flyger Austrian Airlines de sista flygningarna med Fokker100. Sedan blir det långväga leveransflygning till Australien.

Läs mer


Notiser, den 8 december 2017

Inga fler Airbus A380 till Qantas

Qantas flyger idag dussinet A380. Det blir knappast fler, trots en innestående option på åtta flygplan till. De moderna maskinerna är mer effektiva än jumbon.

Läs mer


Notiser, den 7 december 2017

Aviation Park växer fram i Linköping

Linköping vill fortsätta att vara en samlingsplats för företag inom flyg- och rymdindustrin. Nu planeras en Aviation Park i anslutning till flygplatsen.

Läs mer


Flygskatt på väg tillbaka i Holland Notiser, den 7 december 2017

Flygskatt på väg tillbaka i Holland

Det förra försöket varade i bara ett år. Men nu överväger de holländska myndigheterna att återinföra en miljöskatt på flygtrafiken. Det har skapat protester från många håll i branschen.

Läs mer


Notiser, den 6 december 2017

Ny kabinklass på SAS långlinjer

Det blir den fjärde kabinklassen ombord på SAS långlinjer till USA. GO light innebär enbart handbagage men är i övrigt likt den vanliga GO.

Läs mer


Lågkostnadsflyg räddar Kastrup när transit sviker Notiser, den 5 december 2017

Lågkostnadsflyg räddar Kastrup när transit sviker

Den klassiska transittrafiken på Kastrup rasar. I gengäld är det tre lågkostnadsbolag som står för den stora tillväxten på flygplatsen.

Läs mer


Notiser, den 4 december 2017

Linje Luleå – London kan bli verklighet

Direkttrafik till London från en av de regionala flygplatserna i norr till London. Det kan bli verklighet om förhandlingarna i Luleå går i lås med ett ännu inte namngivet flygbolag.

Läs mer


Norwegian: Nya flygplan ger kapacitet i Barcelona Notiser, den 1 december 2017

Norwegian: Nya flygplan ger kapacitet i Barcelona

Enbart stora Dreamliners i Barcelona. Det är Norwegians strategi för nästa år. Det ger en rejäl kapacitetsökning i den spanska hubben.

Läs mer


Nu läggs flygplatsen definitivt ner Notiser, den 30 november 2017

Nu läggs flygplatsen definitivt ner

Respiten varade bara en månad. Nu är tålamodet med flygplatsen i Oskarshamn definitivt slut, flygplatsen ska stängas och området ska användas till annat.

Läs mer


Airbus satsar på eldrivna motorer Notiser, den 29 november 2017

Airbus satsar på eldrivna motorer

I första steget ska en av fura motorer vara eldriven. Sedan ska det successivt bli fler. Nu satsar Airbus, Siemens och Rolls Royce på att utveckla flygplan med eldrift.

Läs mer


Notiser, den 28 november 2017

Norge vill öka användningen av biobränsle för flyget

I Bergen och Oslo kan flygbolagen regelbundet tanka biobränsle. Det vill Avinor öka, både i kvantitet och antalet flygplatser.

Läs mer


Sukhoi: Större eller mindre Superjet? Notiser, den 27 november 2017

Sukhoi: Större eller mindre Superjet?

En större eller mindre eller båda två, Ryska Sukhoi funderar just nu på om SSJ regionaljet ska utvecklas till en familj med olika modeller.

Läs mer


Norwegian har fått 150 flygplan från Boeing Notiser, den 24 november 2017

Norwegian har fått 150 flygplan från Boeing

Först kom flygplan nummer 150. Strax där efter flygplan nummer 151. Bara i år har Norwegian därmed tagit emot 32 nya flygplan. Nästa år fortsätter flottan att växa.

Läs mer


Stort charterbolag till salu Notiser, den 23 november 2017

Stort charterbolag till salu

Flygplansflottan passar inte in i den övriga gruppen. Nu vill TUI sälja Corsair och fokusera på de övriga fem flygbolagen, inklusive TUIfly Nordic.

Läs mer


Notiser, den 22 november 2017

Toppchef i SAS slutar

Från flygbolag till riskkapital. Eivind Roald lämnar SAS och ansvaret för livsstilsbolaget och eurobonus. Samtidigt byter jan bransch helt och hållet.

Läs mer


Notiser, den 21 november 2017

Swedavia vinner pris för satsningen på biobränsle

Biobränsle motsvarande alla flygresor i tjänsten inom Swedavia. Det initiativet uppmärksammades nyligen vid en stor flygplatskonferens med fokus på miljön. Swedavia vann priset för bästa hållbarhetsinitiativ.

Läs mer

Babcock
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev