Skriv ut  

Norwegian öppnar bas i Madrid

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 12 november 2013
Madrid blir Norwegians femte bas i Spanien. Två Boeing 737-800 stationeras där och börjar flyga nya direktlinjer till bland annat Stockholm.

Norwegian
Norwegian Boeing 737-800

Alicante, Malaga, Las Palmas, Teneriffa och nu Madrid. Bara ett par veckor efter nyheten om att Teneriffa blir den fjärde spanska basen för, meddelar flygbolaget att den spanska huvudstaden och Barajasflygplatsen blir Norwegians femte bas i Spanien när den öppnar den 4 juni nästa år. Det innebär att expansionen med baser utomlands fortsätter och med den också etableringen av lokalt anställd personal i de olika länderna. I Madrid ska, enligt de första uppgifterna, anställas ett hundratal piloter och kabinbesättning, alla med spanska anställningsvillkor. Inledningsvis stationeras två Boeing 787-800 på flygplatsen.

– Vi öppnar en ny bas i Madrid för att möta den stora efterfrågan på direktflyg mellan den spanska huvudstaden och andra storstäder i Europa. Det är strategiskt viktigt för oss att även ha en bas i Madrid och inte minst med tanke på våra framtidsplaner, säger Norwegians vd Björn Kjos.
            
I och med öppnandet av den nya basen lanseras också sex nya linjer från Madrid och till Stockholm, Oslo, Helsingfors, Hamburg, Warszawa och London Gatwick. Dessutom ökas successivt frekvenserna på den redan existerande linjen till Köpenhamn till att bli en daglig linje. På fyra av destinationerna som ska betjänas från Madrid, Stockholm, Oslo, Köpenhamn och London, har Norwegian långlinjer och kan alltså mata in spanska passagerare i det egna växande långlinjenätet.
            
Sträckan Madrid – Stockholm ska trafikeras fyra gånger i veckan, måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med start 4 juni 2014



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Mad
Skrivet av Jonte, 2013-11-15 22:06:38
Blir i konkurrens med Iberia express
Anmäl inlägget
Baser
Skrivet av DY, 2013-11-12 17:53:00
Nu är väl MAD och så småningom om BCN inga nyheter! Skulle inte bli förvånad om det blev en bas i Berlin och Rom likaså.
Anmäl inlägget
Sv.Nu börjas det
Skrivet av Jaa, 2013-11-12 10:39:01
Man flyger redan till Skandinavien från utstationerna.
Malaga, Alicante, Las Palmas, Teneriffa & London är ofta rutter som utgår från just de baserna, för att sedan "vända" på ex Arlanda.
Anmäl inlägget
Uppsägning pga arbetsbrist för skandinaverna.
Skrivet av Petter, 2013-11-12 10:33:18
Några flighter i Skandinavien först, innan färden går tillbaks till Madrid. Det blir till att söka kontraktsjobb med spansk bas.
Anmäl inlägget
Nu börjars det...
Skrivet av PF, 2013-11-12 09:15:26
Nu ska DY börja flyga Skandinavien från utstationerna, i detta exempel från en ny bas i Spanien. Baserna i Skandinavien är på väg att försvinna. Ge det fem år. Piloterna som inte gick i strejk kommer få anledning att ånga sig. Vänta bara. Tyvärr.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev