Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS första Airbus A330-300

Osorterat (anv ej), den 1 oktober 2002
Den 1 oktober i år levereras SAS första flygplan av typen Airbus A330-300 till Kastrup i Köpenhamn. Denna flygplanstyp är främst avsedd för flygbolagets trafik över Nordatlanten.

Totalt har SAS beställt elva flygplan av typen A340/A330. De båda flygplanstyperna tillhör samma produktfamilj, vilket ger flygbolaget en rad samordningsfördelar. Till exempel kan besättningen lätt växla mellan flygplanen och det tekniska underhållet kan samordnas.
(Bilden: Airbus A330 från Novair som SAS piloter använt för viss flygutbildning. Foto Airbus)

Identiska flygplan
Hittills har sju A340 levererats och nu kommer flygbolagets första A330. De båda flygplans-typerna är identiska bortsett från motorerna. SAS har utrustat sina A330 med två motorer av typen Trent 772B från Rolls-Royce. Motorerna är med sin dragkraft på 72 000 pounds den starkaste tillgängliga motorn för flygplansserien A330-300. Utöver drag-kraften var det driftekonomi och miljöegenskaper som gjorde att valet föll på Rolls-Royce.

I SAS version har flygplanet tre olika klasser ombord och tar totalt 261 passagerare, 54 i Business Class, 24 i Economy Extra och 183 i Economy Class.

Business Class
Utrymmena i affärsklassen är generöst utformade med gott om plats för såväl passagerare som bagage. Inredningen är i smakfull skandinavisk design. Varje stol har egen telefon, PC-power, en praktisk och inställbar läslampa samt en individuell skärm i armstödet med ett stort utbud av kanaler för film, musik och spel. Utrymmet mellan stolarna är 1,27 meter, vilket medger en komfortabel lutning av ryggstödet.

Economy Extra
Economy Extra har också god komfort och specialdesignade stolar med justerbart nackstöd och nära en meter till sätet framför. Här kan passagerarna som väljer den "uppgraderade" ekonomiklassen sitta bekvämt och arbeta under flygningen. Även här har alla passagerare en egen videoskärm. Skärmen är infälld i sätet framför och underhållningsutbudet är detsamma som i affärsklass.

Economy Class
I de nya långdistansflygplanen utrustas även ekonomiklass med bekväma säten, men utan uttag för PC. Varje passagerare har en individuell videoskärm infälld i sätet framför och stor valfrihet av filmer, musik och spel.

 
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
FMV
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev