Skriv ut  

SAS utökar inrikesflygningar på lördagar

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 maj 2015
De trafikfria lördagarna försvinner ur SAS sommarprogram. Nu får samtliga av flygbolagets tolv inrikesdestinationer flygtrafik också på lördagarma.

SAS flyger dussinet jämt på svenska inrikes destinationer. Många av dem är utpräglade pendlarlinjer för människor som ofta reser till Stockholm. De får nu fler avgångar varje vecka att välja på.

- Vi har regelbundna så kallade pendlarmöten och det visar sig att det finns en tydlig efterfrågan på flygningar på lördagar, säger Henrik Edström presschef på SAS till Flygtorget.

Redan förra året infördes flygningar på lördagarna till utvalda destinationer även under somrarna då de annars brukar vara indragna. Nu går SAS ytterligare ett steg och lägger lördagsflygningar på samtliga tolv destinationer under hela den kommande sommaren.

Först ut är Kalmar, Ronneby och Ängelholm som från den 9 juni får lördagstrafik. Från Arlanda till och från Kalmar och Ronneby flyger SAS 54 gånger i veckan vardera och till och från Ängelholm flyger SAS 62 gånger i veckan. Flygningarna till de tre destinationerna kommer att produceras av SAS underleverantörer. På Kalmar är det Braathens Regional som flyger en SAAB 2000 och på Ronneby och Ängelholm är det Jettime som sätter in en ATR72.

Sammanlagt flyger SAS varje vecka 900 rotationer och 116 000 stolar på den svenska inrikesmarknaden.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fast...
Skrivet av Per, 2015-05-10 21:47:53
@S
Det nya är väl lördagsflygningar på sommaren?
Och då tror jag AGH kvalar in.
Anmäl inlägget
Ängelholm har haft lördagstrafik länge
Skrivet av S, 2015-05-08 14:28:05
SAS har trafikerat Ängelholm på lördagar länge och det enda som är nytt där är att det blir två avgångar på lördagar istället för en som tidigare.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev