Skriv ut  

Fortsatt orderingång hos Boeing och Airbus

Notiser, Anders Carlsson, den 11 juni 2015
Intresset för Boeing 737 och A320-familjen tar inte slut. Tillsammans har Boeing och Airbus har en orderstock på 6 412 flygplan i de två flygplansfamiljerna och beställningarna fortsätter att komma in. Fortfarande är det Airbus maskiner som är mest populära.


Fem flygbolag har beställt 17 flygplan hos Airbus under maj medan Boeing har fyra kunder som beställt tio flygplan. Det ger sammanlagt 245 beställningar hos Airbus hittills i år medan Boeing kommer upp i 162 beställda flygplan under 2015. Airbus har alltså ett övertag och det visar sig särskilt tydligt i siffrorna över den sammanlagda orderstocken när det gäller B737MAX och A320neo-familjen: Sammanlagt har de två flygplanstillverkarna i dagsläget beställningar på 6 412 flygplan i de bränslesnåla varianterna, 58 procent av dem gäller Airbus och 42 procent Boeing.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Heja Airbus
Skrivet av Olof, 2015-06-14 22:55:57
Jag hoppas det det i slut ändan blir Airbus som"vinner"i det här. Jag tycker Airbus flygplan är betydligt större ,inte så det får plats fler stolar, utan att varje passagerare får mer utrymme. Det här tror jag dock inte kommer funka på dy som jag tror iallafall kommer klämma in stolar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev