Skriv ut  

Icelandair och WOW Air i direkt konkurrens

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 17 september 2015
Den 12 maj startar WOW Air en ny linje till Montreal. Den 19 maj gör Icelandair detsamma. De två flygbolagen möts nu än en gång i direkt konkurrens i trafiken från Reykjavik till Nordamerika.

WOW
WOW Air

Icelandair har nästa år 16 linjer från Island till USA och Kanada. Utmanarna WOW Air kommer då att fyra. Men det är tjugo linjer som inte har Island som primär marknad utan bygger på det koncepts som Icelandair förädlat i drygt femtio år: Att flyga mellan Europa och Nordamerika med transit på Island.

Det är en strategi som fortsatt fungerar väl, trots en allt större efterfrågan på direktlinjer och det är den marknaden som WOW Air nu tar sig allt längre in på. I och med att bolaget nu planerar att öppna trafik på Montreal och Toronto flyger de två flygbolagen sida vid sida på fyra destinationer: Montreal, Toronto, Boston och Baltimore/Washington. Samma sak gäller på den viktiga trafiken på Europa där resenärerna som ska transitera på Island hämtas, det är parallella flygningar till de flesta stora städer. Skillnad? Icelandair flyger med Boeing 757 medan WOW Air använder A321.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev