Skriv ut  

Det ljusnar för flyget till Hagfors och Torsby

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 2 mars 2016
Det estniska flygbolaget Avies lyckades skrämma bort nästan alla passagerare men nu återhämtar sig trafiken på sträckan Arlanda-Hagfors-Torsby. Det är nödvändigt, annars riskerar trafiken att läggas ner.

Det två flygplatserna i Värmland, Hagfors och Torsby har länge levt med kniven på strupen. Den upphandlade trafiken från Arlanda har länge varit ifrågasatt och utan den lär inte flygplatserna överleva. Situationen blev inte bättre av att Avies misslyckades med att upprätthålla regulariteten samtidigt som säkerheten fick skarp kritik. Idag är det Direktflyg som flyger linjen med en Jetstream32.

Trafikverket har nu krävt en rejäl ökning av antalet passagerare och för flygplatserna handlar år 2016 om att vinna eller försvinna. De senaste trafiksiffrorna visar på en rejäl uppgång och under februari månad flög 630 passagerare på sträckan. Det är i det närmaste dubbelt så många som samma månad förra året och en ökning med cirka 90 procent.

– Främst handlar det om att folk åter litar på flyget. Direktflyg har gjort och gör ett fantastiskt jobb. Regulariteten ligger på 99 procent, säger flygplatschefen i Torsby Henrik Ceder till nwt.se

Trafikverket har just nu linjen under granskning och beslut om framtiden ska fattas i början av 2017.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

FTO
Skrivet av FI, 2016-03-03 23:18:24
Det är väll en holländsk eller nederländsk flygskola/flygbolag som flyger dessa linjer.
Styrmännen betalar för att få arbeta och flyga dessa J32.
Anmäl inlägget
"Idag är det Direktflyg som flyger linjen..."
Skrivet av Lae, 2016-03-03 10:43:27
Direktflyg säljer biljetterna, men flyger väl inga linjer själva sedan ett par år tillbaka. Såg även att SE-LHE och SE-LHF avregistrerades under förra månaden som sålda till Nederländerna.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev