Skriv ut  

BMI Regional ökar på Karlstad och Jönköping

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 6 april 2016
Trafik sju dagar i veckan och möjlighet att flyga också inrikes mellan Jönköping och Karlstad. BMI Regional ökar nu på linjen till Frankfurt.

BMI på KSD
BMI på KSD

För två år sedan fick Karlstad äntligen en flyglinje till en store europeisk hub, Frankfurt. Ett halvår senare slingades trafiken om med en mellanlandning på Jönköping. I och med att de två städerna delar på ansvaret har linjen också överlevt, i motsats till andra försök med internationell linjetrafik från regionala flygplatser.

Det är brittiska BMI Regional som flyger trafiken med en Embraer 145 och som codeshare med Lufthansa. Nu läggs ytterligare en frekvens till i tidtabellen som hittills haft två dagliga rotationer på vardagarna och en på söndagar.

– Vi är väldigt nöjda med hur rutten har utvecklats och med tanke på den ökande efterfrågan och den goda passagerarutvecklingen, har vi beslutat att erbjuda flygningar även på lördagar, säger Jochen Schnadt, försäljningsdirektör på BMI Regional.

Samtidigt utnyttjar man det faktum att linjen är slingad via Jönköping och öppnar för möjligheten att flyga mellan de två städerna. Det ger en ny inrikeslinje i landet som inte passerar Arlanda.

Med tolv avgångar i veckan till Frankfurt ökar utbudet till 600 stolar i veckan. Men det finns en tydlig efterfrågan. Det visar statistik från de båda flygplatserna som visar på kraftiga ökningar av antalet resenärer.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

sura pengar
Skrivet av ladulås, 2016-04-11 13:16:38
synd bara att man måste betala för att få flygtrafik till utlandet..
Anmäl inlägget
bra linge
Skrivet av magnus, 2016-04-08 23:59:58
kul att jönköpiing har hittat en metropol som frankfurt
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev