Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Första flygbolaget med Boeing 737 MAX

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 24 maj 2017
Vilket flygbolag är först med det nya flygplanet Boeing 737 MAX? Spekulationerna har varit många och bland annat handlat om Norwegian. Till Skandinavien kommer de första i början av juni.

Norwegian blir första flygbolag ut med 737 MAX. Så har det låtit i media en längre tid, men det är ett rykte som ingen riktigt vet var det fötts. Möjligen har det att göra med det faktum att Southwest Airlines i USA, som var ursprunglig launch-customer på modellen, backade ur. Det kunde ha placerat Norwegian i topp på listan och bli den som var först ut att flyga mellanmodellen i den nya Boeing MAX-familjen. 

– Ja, det har varit mycket spekulationer kring detta, säger Charlotte Holmbergh-Jacobsson på Norwegian till Flygtorget.
Malindo
Malindo Air

Istället är det Malindo Air i Malaysia som nu i dagarna satt maskinen i kommersiell trafik som är första flygbolag. Norwegian blir däremot först i Europa när det första flygplanen levereras, något som enligt planerna ska ske i början av juni. 

– Den följs sedan av ytterligare en i juni och sedan fyra till under resten av året. Sammanlagt får vi sex 737 MAX 8 i år.

De nya flygplanen ferry-flygs som vanligt från Boeing i Seattle direkt till Oslo. Där genomgår de sista justeringarna och uppdateringarna innan de sätts i trafik. Därefter flyttas de till Storbritannien för att flyga de nya rutterna mellan de brittiska öarna och de tre regionala flygplatserna i norra USA. Dessutom är tanken att den nya 737 MAX 8 också ska användas på linjen från Bergen till Providence och Stewart International, alltså i princip Boston och New York. Bergen har historiskt sett haft direktlinjer på USA, både med SAS och Norwegian. De har dock varit med betydligt större flygplanstyper som inte riktigt burit sig ekonomiskt. Med de mindre single-aisle-maskinerna blir affären en helt annan och det har varit utgångspunkten för Norwegian. 

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

OM
Skrivet av sv Ekonomiskt,, 2017-05-28 18:32:34
linjen gick bra! Varför avslutade man den?
Anmäl inlägget
Vært kjent lenge
Skrivet av GG, 2017-05-24 18:25:02
Det har i langt tid vært kjent at Malindo Air ville får levert flyene før Norwegian. Det har ikke vært noen som helst forandringer i leveringsplanene, men unntak av at at Southwest utsatte sine leveringer.
Anmäl inlägget
SAS
Skrivet av Ekonomiskt, 2017-05-24 11:32:49
Vadå inte riktigt burit sig ekonomisk??? Vad får ni alla gissningar från? Bergen var länge norsk knutpunkt för nordatlanttrafik eftersom Fornebu inte kunde ta större plan. Och linjerna gick bra!!! SK 903 från Stockholm gick t.ex. via Bergen och gick fin fint.
Anmäl inlägget
Konstigt!
Skrivet av Alias, 2017-05-24 10:32:15
googlar man så har alla stora medier skrivit att Norwegian är först, konstigt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
FMV
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev