Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian lockar fler flygbolag till amerikansk flygplats

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 juni 2017
Stewart International Airport har gått från att vara en sömnig regional flygplats med en handfull inrikeslinjer i USA till att plötsligt upptäckas av lågkostnadsflygbolagen. Det är tack vare Norwegians intåg som flygplatsen fått ökad trafik. Nu etableras fler linjer till Europa.

I slutet av förra veckan drog Norwegian igång de nya linjerna från Edinburgh i Skottland till de mindre flygplatserna i nordöstra USA, Stewart International, Providence och Bradley International. Det har hittills varit relativt sömniga mindre flygplatser med i första hand regional trafik. Sammanlagt blir det 14 flygningar i veckan från Edinburgh, i inledningsskedet med B737-800 och sedan med B737MAX. Lägg till ytterligare flygningar från Bergen, Belfast och Dublin och det innebär ett stort uppsving för de tre flygplatserna.
 
Framför allt gäller det Stewart International i Newburg, den flygplats som ligger knappt tio mil från New York. Den kombinerade militära och civila flygplatsen har haft ett fallande antal passagerare de senaste tio åren sedan toppnoteringen 903 000 passagerare 2007. Idag passerar cirka 300 000 resenärer årligen.
 
Det blir det ändring på i och med Norwegians intåg med ett tiotal flygningar i veckan. Dessutom har ett helt nytt lågkostnadsflygbolag, US Global Airways, meddelat att de tänker starta trafik på Stewart och det är i första hand Europa som är i fokus.
 
– En kommande trafik med Global Airlines är ett direkt resultat av att Norwegian börjar flyga europatrafik från Stewart International, säger Steven Neuhaus, områdeschef i Orange County.
 
I första hand är det Paris-Orly och Tel Aviv, följt av bland annat Barcelona och London som står på flygprogrammet. Det gör i så fall flygbolaget till en konkurrent till Norwegian på Storbritannien. Däremot har flygbolaget ett helt annat upplägg vad gäller flygplansflottan än Norwegian. Enligt planerna ska man hyra in tre B767-300 och går alltså tvärs emot den rådande trenden bland många flygbolag att använda single-aislemaskiner på tunnare interkontinentala linjer. Trafikstart är planerad till mars nästa år.

Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Copy cats
Skrivet av Gunnar, 2017-06-21 00:23:47
Svar ABC. -Vilken intelligent kommentar. Flygplatsen i Newburghs kommentar är at andra bolag kopierar Norwegian, och du tjatar om SAS?
Anmäl inlägget
Dagisnivå...
Skrivet av ABC@Gunnar, 2017-06-20 22:41:24
Med samma intelligenta resonemang är alltså Norwegian en "Copycat" på SAS för i stort sett alla linjer de flyger till/från och i Skandinavien? Finns det någon bottennivå på detta forum?
Anmäl inlägget
Copy cats
Skrivet av Gunnar, 2017-06-20 01:02:52
Sv ABC. Det finns inte andra long haul linjer på flygplatsen, innan Norwegian...clue? Flygplatsen själva uttalar, at dom andra kommer på grund af Norwegian har startat. Fattar du det nu?
Anmäl inlägget
US Global Air har inte tatt av
Skrivet av Skeptisk, 2017-06-19 16:07:13
Flight deck skriver 19.maj om Global Air
"The airline is a rebranding of Baltia Airlines, a company that has been based at JFK Airport, but has never flown in its 27-year existence!"
"Due to their previous track record of not getting one aircraft off the ground in 27 years we won’t hold our breath!"
Forbes skriver 15 maj "Koulouris, CEO of startup US Global Airways said he is on the path to raising $50 million."
Anmäl inlägget
Vad kopieras???
Skrivet av ABC@Gunnar, 2017-06-19 13:27:17
Vad är det Norwegian "uppfunnit" som du påstår kopieras? Lågprisflyg över Atlanten har funnits sedan Laker Airways och det tidiga Icelandair. Bolag som använder sekundärflygplatser har funnits i minst 40 år (Southwest/Ryanair/Wizz mfl), bolag som använder små flygplan på långdistans likaså. M87 till Barbados, Novair med 321 till Brasilien, Westjet och Astreus med 737 över Atlanten. Vad är det som Norwegian uppfunnit Gunnar?
Anmäl inlägget
haha
Skrivet av global airways, 2017-06-19 13:22:43
"US global airways" har funnits registrerat i 27 år utan att ett enda flygplan lämnat marken, Känns inte så troligt denna gången heller...
Anmäl inlägget
Copy cats
Skrivet av Gunnar, 2017-06-19 10:08:39
Copy cats af Norwegian igen....
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev