Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Sverige halkar ner bland Norwegians marknader

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 september 2017
Sverige har hittills varit Norwegians näst största marknad. Det ändras nu när kapaciteten i Spanien ökat med drygt en miljon stolar i sommar och gör landet till den snabbast växande marknaden för flygbolaget.

Norwegian har hittills varit starkt förankrade i framför allt Norge och Sverige. Huvudstadsflygplatserna har också fortsatt en stabil ökning av antalet stolar som flygs ut till de olika destinationerna. Arlanda har haft en ökning i kapacitet på 14,7 procent sommaren 2017 jämfört med sommaren förra året. Det motsvarar 2 680 000 tillgängliga stolar under sommaren. Gardermoens siffror stannade på en tillväxt på 6,4 procent men har trots det haft 4 790 000 stolar enkel väg ut från Oslo.

Det gör att Norge fortsatt är Norwegians starkaste fäste men det är en förstaplats som snart hotas av Spanien. Uppbyggnaden av baser där, både för det europeiska linjenätet och långlinjetrafik till främst USA och Sydamerika har inneburit en rekordökning av antalet tillgängliga stolar. Under sommarsäsongen i år har det tillkommit en miljon stolar enkel väg från Norwegians åtta spanska baser, flest från Barcelona och Palma. Det är en ökning med 39 procent och är i särklass störst i hela flygbolagets trafikprogram.

Även Sverige har haft en stark tillväxt när det gäller sommarens utbud även om den stannar på i sammanhanget blygsamma 15 procent så innebär det att Norwegian ökat kapaciteten med 474 000 stolar. I procentuell tillväxt är dock både USA med en tillväxt på 68 procent i sommar och Irland som ökat med 169 procent större. Men det beror främst på att där har utgångspunkten varit liten. Det skvallrar dock om att på sikt blir Norwegian alltmer ett icke-skandinaviskt flygbolag, sett till var de stora marknaderna finns. De närmaste åren lär även Argentina växa i betydelse när både den lokala, regionala och interkontinentala trafiken kommer igång.

I den pågående utvecklingen har Sverige nu halkat när till tredje plats när det gäller Norwegians största marknader efter Norge och Spanien.

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tuffare
Skrivet av sv.ABC, 2017-09-07 12:03:05
Konkurrens i UK, främst Ryanair,easy Jet och BA
Anmäl inlägget
Storbritannien?
Skrivet av ABC, 2017-09-07 09:32:24
Borde inte UK vara en större marknad än Spanien?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev