Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Två svenska flygplatser i europatoppen

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 21 september 2017
Flygtrafiken fortsätter att öka i Sverige. Vid sidan av de stora flygplatserna i landet slås det ena passagerarrekordet efter det andra. Nu är två svenska flygplatser i topp i den europeiska tillväxtligan.

Skellefteå Airport har haft en rekordtillväxt det senaste året. Av allt att döma passeras drömgränsen 400 000 passagerare i år. Det har Flygtorget rapporterat om tidigare. Bakom den kraftfulla passagerarökningen ligger bland annat det faktum att Norwegian tagit upp konkurrensen med SAS som tidigare var ensamma på flygplatsen. Dessutom är det gratis parkering och man arbetar hårt på att vara en konkurrent också till de två närliggande flygplatserna, Luleå i norr och Umeå i söder.

Det visar sig nu att tillväxten på 78 procent under augusti månad placerar Skellefteå Airport i den absoluta toppen bland Europas flygplatser och en hedrande tredjeplats i tillväxtligan. Det är bara flygplatserna i Isparta i Turkiet och Tuzla i Bosnien Herzegovina som kan visa starkare siffror. Det visar en rapport från analysföretaget The Anker Report.

Skellefteå är inte enda svenska flygplats på listans topp tio. På åttonde plats ligger Smålands Airport som under augusti månad hade en passagerartillväxt på 53 procent. Månadens 27 257 passagerare är bara 243 passagerare mindre än all time high för en månad, som noterades i maj 2000. Även i Växjö räknar man med att året ska sluta på rekordsiffror i närheten av 230 000 passagerare. Det är främst utrikestrafiken som drar upp statistiken och bland annat flyger Wizz Air och Czech Airlines linjetrafik till ett flertal destinationer i östra Europa.


Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Som vanligt Sverige störst & bäst!
Skrivet av Världsmästaren, 2017-09-21 17:08:54
Vi ligger alltid i topp här hemma.
Så lite folk som flyger så åker det 2 pax på en tur som vanligtvis bara har en pax ökar flygtrafiken med 100%.
SVERIGE ÄR FANTASTISKT!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
BAM
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev