Skriv ut  

Wizz Air satsar ännu mer i Norge

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 januari 2021
Det politiska motståndet är fortfarande kompakt. Men nu går Wizz Air på offensiv i Norge och lanserar fem helt nya utrikeslinjer från Oslo.

Wizz Air
Wizz Air
 
Det var lika otippat som det var kontroversiellt när Wizz Air tog ett steg in på den norska inrikesmarknaden. De låga priserna, ett par hundralappar för en inrikesflygning mellan de större städerna var en sak, mest var det diskussionen om arbetsförhållanden som drog igång debatten. Den är fortsatt lågintensiv men hindrar inte Wizz från att nu presentera ytterligare planer för Norge.

Den här gången är det fem utrikeslinjer som ska läggas till det redan digra flygprogrammet som Wizz har i Norge. De fem nya destinationerna flygs alla från Oslo och går till Alicante, Chania, Larnaka, Gran Canaria och Split. De riktar istället in sig på det uppdämda resebehov som coronapandemin orsakat. 

- Vi vet att efterfrågan på resor till den soliga södern är större än någonsin förr. För att täcka det behovet är vi glada över att kunna erbjuda en rad nya linjer till destinationer, skriver Wizz i ett pressmeddelande.

De nya linjerna läggs till flygbolagets ordinarie utrikesnät till och från Oslo som till största delen fokuserar på östra Europa. Wizz hade redan inträdet på inrikesmarknaden ett tätt linjenät med trafik från ett tiotal flygplatser från Tromsö i norr till Kristiansand i söder. Till det lades i höstas inrikestrafik på ett dussin linjer både till och från Oslo och mellan några av de stora städerna. En del av de rutterna har inte kommit igång i den utsträckningen som var planerat men det växande flygprogrammet gör Wizz till det dominerande flygbolaget i Norge vid sidan SAS. Bara från Oslo kommer Wizz ett flyga ett tjugotal linjer nästa sommar. Prisbilden är dock en helt annan än SAS, de nya sommarlinjerna ligger alla inledningsvis i prisspannet 279 till 389 kronor enkel väg.



Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

WizzAir som Ikea
Skrivet av Lage D, 2021-01-29 01:07:25
Titat gärna på styrelsen i WizzAir. Det är mycket kompetenta pesroner med erfarenhet från Ikea och SAS. Wizzair kommer att sopa banan med SAS och Norwegian (om dom överlever KK). Deras affärsfilosofi är som IKEA så kanske de piloter och representanter för norska staten som vill bojkotta Wizzair också kommer att försöka bojkota IKEA?
Anmäl inlägget
Wizz prioritaire
Skrivet av Lurö International airport, 2021-01-28 17:15:16
Har i många år varit prioriterad resenär med Wizz genom sk årsmedlemskap. Har alltid fungerat prickfritt, och har fått möjlighet att se många avlägsna platser i Europa som knappast ens varit möjligt eller till mycket högre priser.
Flyg bort och flyg hem samt tåg däremellan har fungerat perfekt. Står och stampar vid gaten direkt när coronan är över.
Anmäl inlägget
Billigt.....
Skrivet av Pilot, 2021-01-28 15:08:56
Är pilot , men som tur är inte verksam i Skandinavien. Anställningsskydden försvinner mer och mer.
Antalet personer som bara vill se billiga biljetter och inte bryr sig om hur de anställda behandlas eller avlönas är lite skrämmande, men inte förvånande....
Antalet bra utbildade piloter lär gå ner, mer än vad som redan är fallet... Sedan blir servicen därefter....
Anmäl inlägget
Billigt?
Skrivet av Ulf, 2021-01-28 13:45:17
Det är en sak vad biljetterna annonseras ut för, det är en helt annan sak vad slutpriset blir och vad som händer när ex. flyget ställs in. Snålheten bedrar visheten som vanligt och det lär ju visa sig rätt snart.
Anmäl inlägget
Wizzair
Skrivet av Per A, 2021-01-27 22:05:32

Ser gärna att Wizz börjar flyga NYO - RYG eller TRF för billig peng om inte ens OSL?! Kanske Nyköping - Oslo för 199;- sek. Det vore toppen!

Jag är oerhört imponerad av Wizz och deras framfart, men även likviditeten i företaget och att de är framgångsrika.

Anmäl inlägget
Hejja Wizz!
Skrivet av Pelle, 2021-01-27 16:30:17
Mer Wizz till folket, gärna mer även från/till/inom Sverige!
Anmäl inlägget
Huvusstadstriangeln + Göteborg
Skrivet av Ehrmantrout, 2021-01-27 14:19:12
Vore bra om wizz började flyga oslo -Stockholm -Köpenhamn , samt Göteborg- Köpenhamn !
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev