Skriv ut  

Norse Atlantic flyger till Nigeria i sommar

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 mars 2024
Norse Atlantic har fler slottar än de använder på London/Gatwick. Nu har de därför slutit avtal med Nigerias Air Peace om att Norse på wet-lease flyger för dem fyra gånger i veckan mellan Lagos och London Gatwick.

Norse
Norse
 
Avtalet startar i april och gäller under en första tvåmånadersperiod, med möjlighet till förlängning. Konkurrenter på linjen blir British Airways och Virgin Atlantic, som redan trafikerar från London Heathrow till Lagos.
 
Att Norse flyger till Västafrika sticker ut från de vanliga rutterna, där Norse vanligtvis flyger från Europa till USA och Karibien. Norse beskriver avtalet som en "början på ett strategiskt partnerskap" mellan de två företagen.
 
Det norska flygbolaget har gott om plan, med en Boeing-flotta på 15 787 Dreamliners, där alla inte används. Norse har därför ingått olika underleasingavtal, bland annat med den spanska operatören Air Europa som wet-leasar fyra Boeing 787 Dreamliner. Norse har också flugit wet-lease för italienska Neos. Wet-lease har onekligen räddat Norse så långt, förlusterna är fortsatt stora. Under de senaste månaderna har Norse dragit ner på sitt flygprogram, med nedskärningar till vissa transatlantiska destinationer och ett förnyat fokus på säkra destinationer som New York och Florida.
 
Norse själva säger att de tecknade ett långsiktigt flygplansleasingavtal på mycket förmånliga villkor under pandemins topp och att det gör det möjligt för dem att parkera flygplan under lugnare perioder.
 
Lagos-London-linjen blir Air Peaces första intåg på den europeiska marknaden. Flygbolaget flyger för närvarande inom Afrika samt till Förenade Arabemiraten, Kina och Indien.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Crew
Skrivet av @Urban, 2024-03-07 22:53:02
Det är beväpnad transport till hotellet. Sen stannar man där tills det är dags att åka hem nästa dag. Helt ok stopp ändå.
Anmäl inlägget
Lagos airport är ett
Skrivet av Urban, 2024-03-07 08:14:43
totalt kaos. Både för ankomande som avrersande. Men jag hoppas crew vänder
med samma flyg. En icke-nigerian har liten
chans i Lagos att komma undan div problem.
Anmäl inlägget
ACMI
Skrivet av Niclas, 2024-03-06 16:15:47
Blir mer och mer ACMI för Norse. Är det nya modellen? Går ju trögt med egna expansionen.
Anmäl inlägget
Los
Skrivet av 777, 2024-03-06 15:18:04
BA och VS tjänar bra på denna linje och beläggning är det xtremt bra. Hoppas Norse tar bra betalt av Peaces.
Anmäl inlägget
Neos
Skrivet av Neos, 2024-03-06 07:37:47
Neos har inte varit en del av TUI sedan 2004
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev