Skriv ut  

Tio ukrainska piloter examinerade

Flygnyheter, Redaktionen, den 24 mars 2024
De ukrainska piloterna har tagit examen från Elementary Flying Training med Royal Air Force, inför deras framtida roll som piloter på F-16.

Medan länder som Nederländerna och Danmark förser Ukraina med F-16 stridsflygplan, kunde Storbritannien bara erbjuda utbildning, eftersom de inte opererar F-16. RAF:s utbildning är den del av Air Capability Coalition, som leds av USA, Danmark och Nederländerna.
 
I Storbritannien fick de tio piloterna grundläggande stridsflygutbildning och genomförde också en utbildning i engelska; detta för att öka interoperabiliteten med Natos flygvapen, där engelska är det standardiserade internationella flygspråket. RAF:s instruktörer lärde också ut instrumentflygning, lågnivånavigering och avancerad formationsflygning. 
 
Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps sa i ett uttalande:
– Jag vill gratulera dessa modiga piloter till att de avslutat sin grundutbildning här i Storbritannien. Denna milstolpe är ytterligare ett steg framåt för Ukrainas flygkapacitet – tillsammans med våra allierade visar vi att vi kommer att fortsätta att stå vid Ukrainas sida. Ett modernt flygvapen kommer att ge ett betydande lyft till Ukrainas kapacitet, som för närvarande består av flygplan från sovjettiden.
 
De ukrainska piloterna kommer nu att gå över till avancerad flygutbildning hos det franska flygvapnet innan de går vidare till träning på själva F-16-flygplanet.
 
En av de ukrainska piloterna sa:
– Jag har njutit av att vara i Storbritannien och vara en del av detta utbildningsprogram. Kursen har gjort mig till en bättre pilot. Jag är personligen tacksam mot Royal Air Force-instruktörerna för att de förberedde mig för framtiden.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Putins Hot. Citat Omni 2024-03-28
Skrivet av Erik, 2024-03-28 16:15:51
Citat Omni 2024-03-28:

"President Vladimir Putin ser F-16-plan som är tänkta att användas i kriget mot Ryssland som legitima mål, även om de opererar från Natobaser i tredje land. Det nya hotet gavs under ett besök på en helikopterbas i västra Ryssland, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska statliga Tass."
Anmäl inlägget
pilotutbildning
Skrivet av thomas , 2024-03-28 09:40:06
Britterna är experter på luftförsvar detta med erfarenheter från ww2, det var RAF som räddade England från hitler idioten,
det har byggts på i avancerad teknik i närtid, så rätt att skola där, men det behövs hundratals piloter till Ukraina, inte tio gör varken till eller ifrån.
Anmäl inlägget
All my best to you all!
Skrivet av OneLove, 2024-03-25 11:43:45
From Rainbow Pilot Swedish Air Force
Anmäl inlägget
detta småduttande hela tiden
Skrivet av Thomas , 2024-03-25 10:04:07
Varför så smått, bara 10, det behövs hundra tals piloter till det Ukrainska flygvapnet.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev