Skriv ut  

airBaltic introducerar Popup-flyg

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 april 2024
Det lettiska flygbolaget airBaltic introducerar speciella pop-up-flygningar under sommarsäsongen. Kuststaden Liepaja, Palma de Mallorca och ishockey-VM i Tjeckien är några av destinationerna.

Popup-företag och popup-butiker har vi nog alla stött på, men popup-flyg? Popup innebär att ett företag drar fördel av en övergående modefluga eller säsongsbetonad efterfrågan när en lokal ändå står tom och det är precis vad airBaltic gör med start 11 maj då det första flyget till ishockey-VM i Tjeckien går av stapeln.

– Vi ser fram emot att presentera popup-flyg med fasta priser under hela året, oavsett om det är för stora evenemang eller nya spännande destinationer, säger Martin Gauss, VD för airBaltic.
 
De nya popup-flygen består, förutom av destination Tjeckien, av inrikesflyg mellan airBaltics hemmabas i Riga, Lettland och kuststaden Liepaja. Dessutom kommer flygbolaget att genomföra popup-flyg från Tallinn, Estland, till Palma de Mallorca, Spanien, i slutet av sommaren.
 
– Pop-up-flyg är tillfälliga resealternativ direkt kopplade till konsumenternas efterfrågan och speciella evenemang. Dessa flygningar gör det möjligt för oss att tillhandahålla mer flexibilitet, särskilt under högtrafik till destinationer med hög efterfrågan, fortsätter Martin Gauss.
 
Flyg från Riga-Liepaja är planerade från 11 juli till 22 juli och från 1 augusti till 5 augusti, två gånger i veckan. Enkelbiljettpriserna för Economy Classic och Business har satts till 39 EUR respektive 99 EUR. Flyg från Tallinn till Palma de Mallorca ska trafikeras en gång i veckan på måndagar. Enkelbiljettpriserna börjar på 99 EUR. 
 
airBaltic ska också bedriva popup-flyg från Riga till Ostrava, Tjeckien, under perioden för det lettiska herrlandslagets matcher i ishockey-VM. Flyg är planerade till 11, 13, 17, 20 och 22 maj.
 
Flygningarna opereras så klart av airBaltics flotta av Airbus A220-300-flygplan. A220-300 är för övrigt ett av veckans ämnen på Flygtorget; i slutet av veckan publiceras en mer ingående analys av flygplanstypen och dess framtid.   



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Visby eller Palma
Skrivet av Sol, 2024-04-23 09:07:49
Du kan väll inte jämföra Visby med Palma:) Sluta nu surgubbe!
Anmäl inlägget
Inget nytt under solen/över molnen
Skrivet av Persiljan, 2024-04-23 09:01:23
Inget nytt alls, bara nytt namn på begreppet. Under Almedalsveckan på Gotland har det flugits reguljärt från en mängd platser till Visby på samma sätt, t ex från Borlänge och Jönköping.
Anmäl inlägget
Testflygningar
Skrivet av Alias enhörning, 2024-04-23 08:18:19
som jag förstår det går de in typ som Ryanair med låga priser på de här flygningarna, fyller flygningarna och testar samtidigt hur populära destinationerna är.

Bra initiativ!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev