Skriv ut  

Reguljärlinje Stockholm-Larnaca

Flygnyheter, Anders Hasselbohm, den 9 mars 2009
MCA Travel Group startar en direktflyglinje mellan Stockholm och Larnaca på Cypern en gång i veckan med första avgång den 5 april.

 ”Vi börjar med en avgång i veckan och siktar på åretrunttrafik”, säger Michael Carlsson, som är mannen bakom MCA, till Flygtorget. ”Visar det sig att det går bra, så kan vi också börja flyga på t ex torsdagar.”

MCA, Michael Carlsson
MCA, Michael Carlsson

I många år har en direkt reguljärlinje efterfrågats både på Cypern och i Sverige. Cypern är en knutpunkt för trafik till bl a Mellanöstern. Dessutom tillhör Cypern sedan årtionden en av svenskarnas största emesterdestinationer.
Särskilda band knöts också mellan många svenskar och cyprioter under de år Sverige hade FN-trupper på Cypern.

”Det är fantastiskt bra att MCA börjar med en flyglinje hit”, säger Urban Norström, som driver Erinor Tours i Larnaca sedan många år. ”Bristen på bra flygförbindelser hit har varit en flaskhals för oss, särskilt under höst, vinter och vår.”

Urban Norström arrangerar framför allt sport- och träningsresor till Cypern och tar bl a emot många fotbollslag från skilda delar av världen.

”Ett normalår har vi 20-30 fotbollslag”, säger Urban Norström som både arrangerat träningsresor för svenska landslaget, flera utländska landslag och välkända klubblag. ”Vi har också golfgrupper, arkeologgrupper och konferenser. Med ett flyg som MCA som går året runt kan nog bara vi få 30 golfare i veckan från slutet av oktober till mitten av april.”

”Det skulle gå att locka än fler golfare och konferenser till Cypern om bolaget kan flyga två gånger i veckan så att man kan ordna kortare resor och weekendresor”, tillägger Urban Norström.

Nybildade MCA flyger redan till Beirut, Erbil och Sulymaniah och till sommaren även till Tessaloniki och Aten. Till Aten ämnar man flyga två gånger i veckan, torsdagar och söndagar.

”Sterlings konkurs har lämnat utrymme för oss på Aten” säger Michael Carlsson. ”SAS flyger ju dessutom nu bara tre gånger i veckan dit.”

Not: MCA Travel Group är ett familjeägt reseföretag som nu håller på att bilda ett flygbolag. Under tiden kommer Cyperntrafiken att opereras med en MD83
(ca 165 stolar) inhyrd från Dubrovnik Airlines.


Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

en väldig bra flygbolag!!!
Skrivet av rebas, 2009-03-12 20:44:57
jag har åkd med mca til erbil och dom hade väldigt fin plan med en jette bra servis
ock från andra bolag gick mca ifal i rätt tid.
jag rekomendera den här flygbolaget veldigt mycke för den e bra personal och biliga biljeter ock den viktigaste man kommer i tid!
Anmäl inlägget
Viking Airlines
Skrivet av Alfred, 2009-03-10 20:06:29
Vad är det för nyhet med Aten och Beirut? Viking Airlines har ju flugit dit ett bra tag nu. Dessutom har de precis öppnat Erbil. Föredrar nog deras moderna 737-800, även om deras MD83 också flyger dit. Denna är dock fräsch som få.....
Anmäl inlägget
MCA
Skrivet av Gunnar, 2009-03-10 10:21:08
Många bolag med ägarens egna initialer som namn? Man har sagt att man ska komma igång med Airbus inom en snar framtid, men framstår som mer och mer föga troligt ju längre tiden går.

Det är nog för svårt och osäkert att få ekonomi i det. Håller sedan med om att det känns halvkul med flygbolagsval/flygplansval. Det lär ju finnas gott om både MD-maskiner och personal på närmare håll.
Anmäl inlägget
åhåjaha
Skrivet av Lasse, 2009-03-10 08:43:24
Kul med direktlinje till Cypern men helt ärligt inte lockar det med inhyrda 25 år gamla MD83:or
från Dubrovnik Air inköpta från Konkursbon i Indonesien ?

Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev