Skriv ut  

Skyways rycker in för Cimber

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 22 mars 2012
Under våren och sommaren flyger Skyways en del av trafiken åt Cimber Sterling. En Fokker 50 trafikerar inrikeslinjer i Danmark medan en Embraer 145 flyger linjen från Norrköping, via Kastrup och till Prag.
Det är kapacitetsbrist som fått Cimber att ta hjälp av sina svenska kollegor.

Skyways

Sedan några dagar tillbaka flyger en av Skyways Fokker 50 inrikestrafik åt danska Cimber. Det är den ordinarie maskinen på rutten från Karlstad till Köpenhamn som övergår till Cimber-numrering och flyger på ett antal danska inrikesdestinationer, bland annat Karup och Åhus. Åter tillbaka i Köpenhamn går den upp en tur och retur till Karlstad och gör sedan inrikes i Danmark igen.
– Genom att slinga om flygplanet kan vi fylla de luckor som det annars hade under dagen. Fokker 50 passar för de danska inrikeslinjerna och det ger ett bra utnyttjande av flygplanet och fyller samtidigt den kapacitetsbrist som Cimber har, säger Peter Browall, cco på Skyways.
            Inrikesuppdraget fortsätter fram till den 25 maj med möjlighet till förlängning. Från måndag och under hela sommarprogrammet ska ytterligare ett av Skyways flygplan rycka in för Cimber, då på linjen Norrköping – Köpenhamn och Köpenhamn - Prag. Skyways levererar där en Embraer 145 som ersätter Cimbers egen CRJ 200. Flygningarna opereras dock rent formellt av City Airlines.
– Vi kunde leverera den kapacitet som Cimber behöver just nu och det känns bra att de valt oss eftersom vi är kollegor och har en gemensam ägare.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

City/Skyways
Skrivet av Rolle, 2012-03-23 09:36:58
Ska vi reda ut detta nu?

Skyways är varumärket som består av två flygbolag, City Airline och Skyways. All trafik utförs inte under samma prefix som någon tidigare talare påstod. Det finns fortfarande många CF-Flighter kvar där både prefix för City används och där "swedstar" är Call sign. Däremot så är båda bolagen ägda av samma concern och kunden köper sin biljett av Skyways.
Anmäl inlägget
Skyways
Skrivet av Långe Jan, 2012-03-22 20:42:15
Manswell äger Skyways Express AB. City är ett helägt dotterbolag till Skyways Express och flyger uppdragstrafik åt ägarbolaget. Bägge bolagen flyger under varumärket Skyways.
Anmäl inlägget
Igor
Skrivet av xxx, 2012-03-22 19:28:02
City Airline, ska det vara så ***** svårt?? F ö existerar väl bara City airline som aoc numera, bolaget är Skyways?
Anmäl inlägget
Flygbolagsnamn
Skrivet av Igor, 2012-03-22 11:25:10
Försök att förstår detta med City Airline och Skyways. I Skywayskoncernen finns det två flygbolag. Det ena heter Skyways Express AB och det andra heter City Airlines. Båda är flygbolag med tillstånd att utföra flygtrafik i commerciellt syfte. Samtlig trafik utförs under Skyways prefix och namn vilket innebär att City Airlines de facto är wetleasad av Skyways Express. Dessa två bolag är i sin tur ägt av Manswell Ent. som i sin tur även äger Cimber. Enkelt!
Anmäl inlägget
Åhus
Skrivet av Jens, 2012-03-22 10:16:14
Jag kan köpa att Åhus på Österlen ligger i Danmark, men jag visste inte att de hade en flygplats ;-)
Anmäl inlägget
City Airline*
Skrivet av GSEspotter .se, 2012-03-22 09:47:44
Det är ju faktiskt så att man inte betonar "S" på slutet av Airlines, så det blir City Airline. Sedan är det ju Skyways som står för trafiken. För såvitt jag ser det så finns ju inte City Airline kvar. Varför kör man då under det namnet?! Visserligen så låter det namnet bättre än Skyways.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev