Skriv ut  

SAS flyger Tokyo – Kiruna

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 3 augusti 2012
I vinter lägger SAS om den ordinarie linjen mellan Tokyo och Köpenhamn. Kiruna blir första stopp i Skandinavien som därmed får en direktlinje från den japanska huvudstaden.

 

Kiruna

SAS ordinarie flygning SK 984 går normalt direkt mellan Narita i Tokyo och Kastrup i Danmark. Men vid fyra tillfällen i vinter gör den en mellanlandning i Kiruna. Det är japanska researrangörer som fyller de 245 platserna i SAS Airbus 340-300 till sista plats. Efter mellanlandningen i norrland går maskinen i princip tom ner till Kastrup.
                      Det är bland annat norsskenet och ishotellet i Jukkasjärvi som lockar de japanska turister till Sverige när mörkret och vintern är som djupast. Den första flygningen ankommer till Kiruna den 23 december och sedan blir det tre till, den 12 och 26 januari och den 2 februari.
                      Kiruna Airport tar normalt emot betydligt mindre flygplan i inrikes- och chartertrafik men rullbanan på 2 505 meter klarar en Airbus 340.
                      Det är inte första gången som SAS lägger om linjen från Tokyo. Ett tiotal gånger per år brukar det ske och hittills är det Norge som lockat japanska turister, bland annat till Tromsö, Harstad och Lakselv. I sommar har SK 984 gått via Bergen vid fem tillfällen.
– Det är ett sätt för oss att vara med och stötta turistnäringen i Skandinavien, upplyser SAS presstjänst.




Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Turister?
Skrivet av upandlock, 2012-08-07 22:09:17
Säkert gäller detta för att facilitera vintertest körning i Kiruna området för japanska bilföretag .
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev