Skriv ut  

SAS rekryterar kabinpersonal

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 april 2013
Kabinpersonal till resurspoolen i Stockholm och till fast anställning i Oslo. Just nu rekryterar SAS kabinpersonal för basering i de två länderna.

SAS bas i Oslo expanderar just nu kraftigt med ett flertal nya linjer som börjar flygas i och med sommarprogrammet. I första hand är det linjer till typiska semesterorter vid medelhavet, ett utbud som det tidigare varit sparsamt med i SAS linjenät från Oslo. Samtidigt sker en generationsväxling bland kabinpersonalen ipå Oslobasen och det har skapat ett stort personalbehov där.

- Vi rekryterar just nu drygt 130 personer till kabinen, säger Ann-Charlotte Strandberg på Cat of Sweden som genomför rekryteringen för SAS räkning.
         
Sedan två år har SAS lagt ut själva rekryteringsarbetet på utomstående leverantörer. Tidigare var det Proffice och sedan sommaren förra året är det Cat of Sweden som har uppdraget. Rickard Borgström på SAS är mycket nöjd med det nya systemet.

- Det är ett trestegsförfarande. Cat har hand om ansökningar, gallring och intervjuer, sedan träffar vi de som valts ut och fattar de slutgiltiga anställningsbesluten. När det är gjort tar vi över och står för typutbildning och servicekoncept.
         
I Stockholm är behovet betydligt mindre än i Oslo. Sammanlagt 16 personer ska anställas i den så kallade resurspoolen vilket innebär timanställning och jobb ombord när det behövs. Kontraktstiden löper på ett år och förnyas kontinuerligt.

- Vi garanterar inte en viss mängd arbete utan det här är något att ha vid sidan av ett annat arbete, fortsätter Rickard Borgström. Samtidigt är det ur resurspoolen som vi gör de fasta anställningarna, som vi gjort nu och därför behöver vi fylla på i poolen. DE senaste två åren har vi rekryterat cirka 150 personer till resurspoolen i Stockholm.
         
De 16 personer som rekryteras till poolen blir utbildade på Boeing 737 och stationeras i Stockholm. SAS traditionella upplägg där den flygande personalen ofta arbetade från andra baser än hemmastationen, är idag ändrat till en fast hemmabastillhörighet. Kabinbesättningen i Stockholm flyger därför i princip enbart de linjer som utgår från Arlanda.
         
I rekryteringen till Stockholm, ansökningstiden går ut den 12 april, krävs erfarenhet, antingen genomgången grundkurs eller erfarenhet från arbete i kabinen från annat flygbolag.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Cabin crew
Skrivet av Sandra Blom, 2013-04-04 22:27:06
Söker jobb i cabin
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev