Skriv ut  

Flygtorget landar i flygtaxi

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 5 april 2013
Flygnyheter på väg till flygplatsen. Det blir verklighet när Flygtorgets nyhetsförmedling nu finns att tillgå i Sverigetaxis fordon landet runt. I TV-skärmar kan passagerarna i taxibilarna ta del av de senaste nyheterna från flygbranschen.

Nyhetssajten Flygtorget har inlett ett samarbete med Vision2go. I ett första skede är det Sverigetaxis bilar i Stockholm, Göteborg, Sälen och Ludvika som ingår i projektet. I de fordonen har sjutums led TV-skärmar installerats i stolsryggen vända mot passagerarna i baksätet. I nyhetsblocket som rullar återkommande under färden, finns nu Flygtorget med som leverantör av nyheter med fokus på flygbranschen.

- Vårt bevakningsområde är kommersiellt flyg och vi har hittills fokuserat på våra egna distributionskanaler. Att nu också finnas i Sverigetaxis bilar är ett spännande steg vidare i vår ambition att spegla flygets utveckling, säger Albert Siösteen, ansvarig på Flygtorget.
 
Den digitala nyhetsförmedlingen i fordonen är både GPS- och tidsstyrd och kan anpassas till var taxibilen befinner sig. I närheten av flygplatserna intensifieras till exempel just nyheterna med anknytning till flygbranschen.
 
- För Sverigetaxi är detta ett sätt att höja servicenivån och den totala kundupplevelsen i våra fordon, säger Paul Urvall, Affärsområdeschef för Sverigetaxi.
 
- Varje bil har en sensor monterad som känner av om det sitter någon i baksätet. Det ger en direkt återkoppling till våra samarbetspartners som vet exakt hur många personer som sett de senaste inslagen, säger Katarina Nilsson på Vision2go.
 
Inledningsvis är det Sverigetaxis bilar på fyra orter som utrustas med TV-skärmarna. I ett nästa steg installeras de även i fler fordon och även bussar.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flygtaxi
Skrivet av Inki, 2013-04-06 14:10:00
Heja Albert och Anders. The way to go!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev