Skriv ut  

Dreamlinern redan utsliten

Notiser, Anders Carlsson, den 15 januari 2014
I förra veckan blev en av Air Indias maskiner stående på marken med utmattningssymptom i ett av flygplanets spoilers. Det är i så fall ett slitage som inte borde ha uppstått förrän om tidigast fem år.

 

Air India Boeing 787
Air India Boeing 787

Det kan bli tal om att byta spoilers på samtliga Boeing 787-8 som nu är i trafik. Detta sedan en Dreamliner från Air India fått flygförbud efter att man upptäckt sprickor och metallutmattning på spoilernas fästen in mot vingen. Även andra flygbolag har upptäckt liknande problem, skriver indiska medier.

Skulle det visa sig vara riktigt är det oroväckande att ett blott ett år gammalt flygplan börjat visa den typen av slitage. Normalt ska de inte uppkomma förrän efter sex-sju år, säger flygtekniker som tidningen intervjuat.




Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Som som INTE bör så skriva kommentarer här!
Skrivet av Cyrus, 2014-01-17 15:14:56
Varför måste en notis bringa så mycket aggression hos folk? Om inte artikeln stämmer och har fel så skriv det än att hoppa på folk som omogna små barn!
Anmäl inlägget
Oj så arg man kan vara......
Skrivet av Långbänken, 2014-01-17 08:15:12
Författaren till "okontrollerat skitsnack" kanske själv får stå måltavla för sitt inlägg. Cracks i B787:s spoiler actuator är inte bara korrekt, det är även bekräftat av Boeing som kommer att modifiera enheten. Så var det med det.
Anmäl inlägget
okontrollerat skitsnack som vanligt hos flygtorget
Skrivet av olleli, 2014-01-16 13:50:14
Snacka om köpta journalist....... hur kan man nerdvärdera en flygplans tillverkare utan att man kontrollerar superviktig info innan, bara skriva skit, i detta fall utan befog, är det så här trovädig journalistik går till??
Inte bra inte bra. Fått bet av ??
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev