Skriv ut  

Företag vill öppna privat terminal på Kastrup

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 april 2014
Idag finns CPH GO med ambition att locka lågkostnadsflyget till Kastrup. Det räcker inte, menar ett företag som vill öppna en privat terminal på Kastrup. NU har ärendet hamnat i rätten.

Kastrup har haft svårt att locka till sig lågkostnadsbolagen till flygplatsen. Den särskilda lågpristerminalen CPH GO har bara Easyjet som angör och nyligen valde bolaget att lägga sin senaste bas i Hamburg och inte Köpenhamn, till tydlig besvikelse på Kastrup. Inte heller de övriga europeiska lågprisbolagen är benägna att flyga på Köpenhamn och särskilt Ryanair har gång på gång avfärdat Kastrup som alldeles för dyr.

Det fick ett privat företag, Terminal A, att redan 2008 ansöka om att få bygga en ny och privat terminal på Kastrup. Den skulle vara en konkurrent till den stora flygplatsen och med en helt annan prissättning locka till sig just de lågkostnadsbolag som väljer bort Köpenhamn, det rapporterar Nytt från Öresund.

Men ansökan om att hyra ledig mark på Kastrup och fick, efter att saken dragits genom konkurrensmyndigheten, tillstånd att göra det. Men den danska transportstyrelsen menade att flygsäkerheten äventyras av en konkurrerande terminalverksamhet. Ärendet ska nu avgöras i rätten och det blir jurister som eventuellt ger klartecken för en konkurrensutsättning av terminalverksamhet på en flygplats.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lokker dette lavkostfly ?
Skrivet av pf, 2014-04-09 11:11:36
Forutsetter vi terminalen bygges, og det kan virke forlokkende på noen selskap-men med en gang man kjører på CPH's taxeveier og anvender CPH's ground frekvenser, så vil dette fordyre, fordi man skal betale flere aktører.
Selskaper kan normalt få en bedre deal med å ha kun en samarbeidspartner-CPH(dagens operatør)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev