Skriv ut  

Billigare flygresor med en tredje bana på Heathrow

Notiser, Anders Carlsson, den 23 april 2014
Kapaciteten på Heathrow har för länge sedan slagit i taket. En ny, tredje bana skulle inte bara lösa trafikstockningen utan också sänka biljettpriserna, menar flygplatsledningen.

London Heathrow
London Heathrow

Det är fullt på Heathrow och det har gjort att flygbolagen är beredda att betala mer och mer för att få tillgång till slottider på flygplatsen. Det trissar i sin tur upp biljettpriserna med så mycket som 1 000 kronor, menar flygplatsledningen och använder nu det som argument för att skynda på byggandet av en tredje bana. Ytterligare ett argument är att det finns gott om långlinjer som bara väntar på att få en linje till London men som inte kommer in eftersom slottiderna är för få och inte attraktiva.

En ny bana skulle lösa en rad av de problemen och även öka möjligheterna till bättre inrikestrafik i England. Många mindre, regionala linjer har helt enkelt konkurrerats ut från Heathrow.

Hur det överfulla luftrummet i Londonområdet ska lösas har diskuterats i många år med förslag på såväl en helt ny flygplats som nya banor på både Heathrow och Gatwick.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev