Skriv ut  

Sundsvallsflyg växer på linjen till Bromma

Notiser, Anders Carlsson, den 21 januari 2015
Sundsvallsflyg har idag 30 procent av marknaden på linjen till Stockholm. Förra året ökade både kapaciteten och antalet resenärer visar siffrorna för 2014.

Det är Sundsvallsflyg och SAS som konkurrerar på sträckan Sundsvall – Stockholm. SAS flyger i snitt fyra dagliga rotationer med en Boeing 737-600 eller – 700 medan Sundsvalls flyg har fyra till fem dagliga rotationer med en SAAB2000.

Senaste året har Sundsvallsflyg ökat kapaciteten med 10 procent fler stolar och det är en ökning som marknaden tagit väl emot. Förra året blev ett rekordår och bolaget hade 6 500 fler resenärer än året innan.

– Efter tio år på marknaden är vi en etablerad aktör och idag väljer 30 % av flygresenärerna Sundsvallsflyg på sträckan Sundsvall-Stockholm, säger Eva Nyh Hedberg, vd på Sundsvallsflyg.

Under 2014 har Sverigeflyggruppen arbetat på att underlätta för transferresenärer i det gemensamma linjenätet med systerbolagen inom Sverigeflyg och Malmö Aviation. Tillsammans har bolagen 12 destinationer i Sverige som knyts samman på Bromma flygplats.

– Bromma är en fantastisk flygplats i sin litenhet med sina enkla flöden. Var 3:e Sundsvallsresenär väljer att flyga vidare från Bromma flygplats ut i landet, framför allt till Göteborg och Malmö som är populära slutdestinationer.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Vadå för flöden?
Skrivet av Kabarén, 2015-01-26 00:12:25
Förstår inte detta med transfer på Bromma. Vad är det för löjligt snack om snabbare flöden? Vilken löjligt cliché som alltid upprepas när det gäller Bromma - billigt PR-snack, helt utan substans. Det är väl mycket smidigare med ett SAS-byte på ARN, terminal 4. Inga långa promenader till flygplanen, torrskodd kommer man till en ljus terminal med nästa gate mittemot eller sidan om. Allt går supersnabbt. Ingen mörk, överfull gammal bunker med minimalt antal sittplatser.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev