Skriv ut  

Flygbussarna knyter ihop Bromma och Arlanda

Notiser, Anders Carlsson, den 4 mars 2015
Nu blir det möjligt att åka flygbuss direkt mellan de två flygplatserna i Stockholm. Det är Flygbussarna som startar en tvärförbindelse som bland annat hjälper dem som behöver byta flyg mellan Arlanda och Bromma.

Det finns ett antal flyglinjer i landet som inte betjänas av båda flygplatserna i Stockholm. Bland annat är Arlanda ensamma om Karlstad, Sveg och Gällivare medan Bromma har till exempel Växjö och Halmstad.

De som därför behöver byta flygplats får nu en direkt busslinje när Flygbussarna startar trafik mellan Bromma och Arlanda. Det blir sammanlagt 570 turer i veckan med en avgång var 20:e minut.

– Stockholm växer och antalet flygresenärer ökade med nio procent på Arlanda och fyra procent på Bromma förra året och flygresandet beräknas fortsätta öka. Nu kan vi erbjuda resenärer möjlighet till en snabb tvärförbindelse utan byten mellan Bromma och Arlanda, som minskar avstånden inom regionen ytterligare, säger Flygbussarnas vd John Strand.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

UME har förbindelser både från ARN & BMA!
Skrivet av Nils Kihlberg, 2015-03-09 08:40:18
BRA att det nu blir direktbussar mellan ARN och BMA.
Märkligt att detta inte genomförts tidigare. BMA öppnades 1936 och ARN 1960..
Anmäl inlägget
Förbindelser
Skrivet av Paprikatåget, 2015-03-05 13:32:34
Det är så pinsamt när Flygbussarna presenterar sina "nyheter". Denna linje har man försökt att med flera gånger förut. Förra gången hittade inte deras chaufförer rätt och "glömde" att köra in vid dåvarande hållplatsen i Rissne. Alldeles nyss försökte man marknadsföra att det skulle vara bekvämt med buss Bromma-Fridhemsplan + nya linjen därifrån till Arlanda. Ingen succé alls.
@Doktorn
Trollhättan hara bara förbindelse med Bromma.
Anmäl inlägget
Bra
Skrivet av vår i luften, 2015-03-04 15:14:48
Goda förbindelser är alltid välkommet. Hoppas att det blir fulla bussar i båda riktningar och lycka till. Det är bara att "tuta och köra" så blir det nog bra.
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av Dan, 2015-03-04 13:43:59
Vilken härlig transfer mellan flygplatserna, vad tar det 45 min eller? Samla allt flyg på Arlanda istället, tacka faan för att utländska aktörer väljer att flyga från Kastrup eller Gardermoen. Är väl bara en tidsfråga innan Helsingfors-Vanda passerar Arlanda som nordens 3:e största flygplats
Anmäl inlägget
Gör om, gör rätt!
Skrivet av Doktorn, 2015-03-04 13:31:18
VXO & HAD har förbindelser både från ARN & BMA!
Århus är enda destinationen som BMA är ensam om.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev