Skriv ut  

Ingen start för Viking International Airline

Notiser, Anders Carlsson, den 18 januari 2016
Det var stora planer som presenterades våren 2014: Charter från Oslo till Florida och fraktflygningar från norra Norge. Allt med inhyrda Boeing 747. Men sagan om Viking International Airline är nu officiellt slut.

Planerna var storstilade, om än något motsägelsefulla. Det talades om långlinjer till lågpris, i första hand mellan Oslo och Florida och med ett affärsupplägg som var direkta konkurrenter till Norwegian. Dessutom fanns uppgifter om fraktcharter från den nordnorska flygplatsen Lakselv. Både passagerartrafik och frakt skulle ske med inhyrda Boeing 747 från Air China. Namnet hade de tagit över från ett amerikansk flygbolag som bland annat flög Convair 440 men upphörde med verksamheten 1993.

De stora planerna lyckades skapa en hel del uppmärksamhet våren och sommaren 2014 men sedan har det i princip varit tyst från de personer som då figurerade som männen bakom det nya flygbolaget.

Nu visar det sig också att alla planer har upphört. Det blir inget Viking International Airline, all verksamhet under namnet har upphört.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

fraktflyg över nordpolen
Skrivet av thomas, 2016-01-18 22:14:52
Fraktflyget skulle ha fungerat
Nordnorge till TYO och OSA finns cargo i båda riktningarna.
Speciellt nu när fuelen och 747c or är billiga.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev