Skriv ut  

Ryani Air blir av med sitt AOC

Notiser, Anders Carlsson, den 29 augusti 2016
Det blev en kort tillvaro för det nya lågkostnadsbolaget i Malaysia. Det fanns knappast något som fungerade och bolagets AOC är nu konfiskerat.

Hört talas om Ryani Air…? Nej, inte ett särskrivet Ryanair, utan ett lågkostnadsbolag i Malaysia som utan tvekan ägnat sig åt renommésnyltning.

Det hjälper nu inte. Flygbolaget kom upp i luften i december förra året men sedan början av sommaren har de malaysiska myndigheterna satt bolagets två B737-400 på marken. Lågkostnadsbolaget är nu av med sitt AOC sedan det visats sig att det funnits tydliga säkerhetsbrister, piloter som strejkat och mängder av inställda flygningar. De tre månadernas respit för att komma till rätta med problemen hjälpte inte utan den kortlivade epoken Ryani Air är definitivt över.

– Att vi dragit in tillståndet för Ryani Air visar driften av flygbolag med kommersiell linjeverksamhet är en ständigt utmanande uppgift och kräver en hög nivå på planering, finansiella muskler, kunnande i flygfrågor och gott ledarskap, skriver de malaysiska myndigheterna i sitt beslut. Underförstått: Inget av det fanns att tillgå hos Ryani Air.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev