Skriv ut  

Blått är färgen när SAS får nya uniformer

Notiser, Anders Carlsson, den 22 september 2016
Designtemat är ”Blue on Blue” och är den look som SAS flygpassagerare snart möter. I oktober ska samtliga 8 000 anställda i SAS ha fått de nya uniformerna. Den stora skillnaden är att kabinpersonalen numera inte har hatt. Ännu i alla fall. Det kan komma senare.

SAS uniform
SAS uniform

När SAS officiellt fyllde 70 år var det modevisning ombord på en av de ordinarie flighterna mellan Stockholm och Köpenhamn. Då förevisades några av de uniformer som SAS kabinpersonal haft genom åren. I veckan var det så fortsatt modevisning, denna gång på Kastrup och nu var det de helt nya uniformerna som visades upp.

– Med den uppdaterade uniformen kommer vi att synas bättre och skilja oss från mängden. Våra kunder kommer tydligt se att det är en SAS-uniform. Samtidigt har det varit viktigt att den är anpassad till medarbetarnas arbetsdag och är skön att ha på sig när man arbetar, säger Pi Åhnberg, Brand Manager på SAS och som menar att uniformen är en viktig del i SAS starka varumärke samtidigt som den ska vara behaglig att arbeta i. Därför har några av nyckelorden i designen av den uppdaterade uniformen varit igenkännlighet, skandinavisk och stilren.  

Den uppdaterade uniformen är sportig, skandinavisk och stilren med SAS visuella identitet ”blue on blue” som passagerarna känner igen från SAS kommersiella aktiviteter och produkter. Arbetet med den uppdaterade uniformen har tagit ett och ett halvt år, och det har tillverkats 90 995 uniformsdelar till de omkring 8 000 SAS-anställda som den 18 oktober tar på sig den nya, uppdaterade uniformen.

– Med den uppdaterade uniformen kommer vi att synas bättre och skilja oss från mängden. Våra kunder kommer tydligt se att det är en SAS-uniform. Samtidigt har det varit viktigt att den är anpassad till medarbetarnas arbetsdag och är skön att ha på sig när man arbetar, säger Pi Åhnberg. 

Tidigast den 18 oktober får de nya uniformerna bäras ombord och då har det gått 17 år sedan SAS senaste gången fick en ny uniform.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hur tänkte SAS?!
Skrivet av André, 2016-09-24 11:35:01
Neeeeej, gör om och gör rätt! Denna uniform kommer vi förmodligen få leva med i 10-15år, kalla mig gärna bakåtsträvare men detta är INTE bra. Tack för ordet! Fd. SAS anställd åren 91-99
Anmäl inlägget
BA
Skrivet av Tine, 2016-09-23 13:49:23
BRA har i allafall en design! Och samma tyg dom BA! Lider med SAS Crew
Anmäl inlägget
Låt oss bryta ner vad de säger...
Skrivet av Lol, 2016-09-23 03:24:34
Sportig = Billig
Skandinavisk = trist
Stilren = konservativ
Igenkännlighet=byt en detalj och behåll alla andra delar från den gamla uniformen
Anmäl inlägget
Hatt!
Skrivet av Aviation nerd, 2016-09-22 15:28:50
Varför ska man ha hatt, men ska ser proffs inte som en cool-
Teenager som har precis titta på Top Gun!!!!!
Anmäl inlägget
Bättre än BRA
Skrivet av Lena, 2016-09-22 11:54:02
Ingen höjdare men bättre än BRA.
Anmäl inlägget
Hatt
Skrivet av Fredd, 2016-09-22 10:02:59
I dagens uniform ingår ingen hatt?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev