Skriv ut  

Större flygplan till Helsingfors

Notiser, Anders Carlsson, den 20 januari 2017
Trafiken via Helsingfors ökar. Det visar det faktum att både Qatar och Japan Air Lines sätter in större flygplan på respektive sträckor till Tokyo och Doha.

Finnair bygger nu upp sin långlinjeflotta med sammanlagt nitton nya A350-900. Det stärker flygbolagets linjenät mot i första hand Asien. Men Finnair har också konkurrenter på hemmaplan som nu ökar kapaciteten på linjerna till Helsingfors.

Qatar har sedan i oktober förra året flugit en A320 mellan Doha och Vantaa men byter nu till en B787. Det innebär att Qatar nu flyger med Dreamlinern på samtliga fyra nordiska huvudstäder.

Japan Airlines
Japan Airlines

Samtidigt graderar Japan Air Lines, som konkurrerar med Finnair på sträckan till Tokyo och samtidigt är kollegor i One World, upp kapaciteten från B787-8 till B787-9. Det ger ytterligare 34 stolar mellan Helsingfors och Tokyo.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Klarspråk är inte Flygtorgets starka sida
Skrivet av Markus , 2017-01-24 22:02:20
Qatars byte till Dreamlinern var väntat. Det var bara frågan om när det skulle ske. Helsingfors-Vanda är det riktiga, svenska, namnet på Helsingfors flygplats. Att bara skriva Vanda är felaktigt, det är namnet på en finsk stad. Och att skriva Vantaa är än mer felaktigt, språkligt sett
Anmäl inlägget
Språket
Skrivet av Utforskaren bra påpekat , 2017-01-22 03:12:41
Det är bra att Utforskaren påtalar detta. Svensk media är dålig på att följa detta. Vantaa heter Vanda, Vaasa heter Vasa, Oulu heter Uleåborg och inget annat. Följer vi inga språkramar kan vi dock börja kalla Umeå för Uumaja etc. Festligt men lite tokigt.
Anmäl inlägget
...
Skrivet av Utforskaren 2, 2017-01-21 14:05:32
Det är kanske inte skrivspråket som är relevant i denna "artikel" utforskaren.. Att kapaciteten ökar är däremot intressant...
Anmäl inlägget
Språket igen
Skrivet av Utforskaren, 2017-01-20 10:29:08
I svensk text skriver man på svenska. Då heter Helsingfors flygplats Vanda - inte Vantaa. Klarar man av att skriva Helsingfors på svenska i sin artikel så borde man klara av att skriva Vanda också.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev