Skriv ut  

IAG startar lågkostnadsbolag

Notiser, Anders Carlsson, den 9 mars 2017
Konkurrensen från Norwegian blev till slut för stor. Nu erkänner IAG sitt misstag och startar en egen lågkostnadsverksamhet som ska flyga långlinjer från Barcelona.

Det har varit på väg en tid och bland annat har Aer Lingus i Dublin varit en kandidat, men nu satsar IAG på en lågkostnadsverksamhet med Barcelona som bas. Det är konkurrensen från i första hand Norwegian som ligger bakom beslutet och Willie Walsh, vd för IAG, erkänner att det varit ett misstag att inte se allvaret i den konkurrensen. Norwegian har bland annat utmanat British Airways med långlinjerna från Gatwick.

Men nu ska alltså IAG slå tillbaka. Inledningsvis blir det två A330 som ska flyga ut från El Prat i Barcelona till bland annat Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires, Santiago och Tokyo. Men det kan också bli tal om Havanna och en rad andra flygplatser.

Valet av Barcelona som bas är tämligen logiskt eftersom spanska Vueling, som är ett av bolagen inom IAG, har en bas där, Med ett betydande linjenät ut i Europa kan de feeda in passagerare till de nya långlinjerna. 

Det är ännu inte klart vad det nya flygbolaget ska heta.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev