Skriv ut  

Business jet i den större skalan

Notiser, Anders Carlsson, den 30 maj 2017
Det är bra räckvidd och ännu bättre plats för benen när Airbus och Boeing lanserar sin widebody som business jet. Men A330 och B777 i all ära, störst är ändå A380 VIP.

ACJ 330 neo
ACJ 330 neo

De är inte många men de finns där, de som inte nöjer sig med en mindre business jet utan vill ha något i den större skalan. De kan nu investera i en A330neo i businessutförande eller, om man föredrar amerikanska flygplan, i en businessmodell av B777-300ER. Faktum är att Boeing ligger före när det gäller stora trafikflygplan i businessutförande. Det finns kunder som numera flyger runt med både Dreamlinern och B737 och alltså inte behöver trängas särskilt mycket i kabinen. 

Men även om Boeing säljer flest så har Airbus den största. Nu finns fyra äldre A380 ute på marknaden som VIP-maskiner, i första hand avsedda som statsflygplan för kungar och presidenter. De kommer av allt att döma från Singapore Airlines som börjat byta ut sina äldsta A380. Hugade spekulanter bör dock vara beredda på att slanta upp en hel del när kabinen ska anpassas för bara en handfull passagerare. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev