Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Trångt på Keflavik när Icelandair vill växa

Notiser, Anders Carlsson, den 19 juni 2017
Icelandair och WOW flyger båda via Island. Den ökande trafiken har gjort att kapaciteten på flygplatsen i Reykjavik är ansträngd.

Icelandair och WOW Air har samma affärsidé: Flyg passagerare mellan Europa och USA med mellanlandning på Island. Förra året växte Icelandairs trafik med 20 procent och i år ska den enligt planerna öka med 12 procent. Även WOW Air ser en kraftig ökning av antalet passagerare.

Det gör i sin tur att det ständigt ökande antalet flygningar, i dagsläget flygerdessutom 25 olika flygbolag på Island, har gjort att kapaciteten på Keflavik börjar bli ansträngd.

– Konkurrensen över Atlanten är hård men min största oro är flygplatsen. Keflavik är en flaskhals, säger Björgólfur Jóhannsson, vd på Icelandair.
Flygbolaget har idag en flotta på B757-200 och B767-300. Från nästa år ska de nya B737MAX börja fasas in och enligt planerna ersätta i första hand B757. Men med ökande passagerarströmmar har flygbolaget börjat fundera på större maskiner.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Island vs Sverige
Skrivet av Gh, 2017-06-19 21:36:08
Intressant precis när Sverige vill ha flygskatt. Alla med fönuft förstår att en flygskatt i Sverige inte kommer ha ngt. alls med miljön att göra.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
FMV
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev