Skriv ut  

Ryanair betalar piloter bonus för att klara krisen

Notiser, Anders Carlsson, den 20 september 2017
Inställda flygningar fortsätter att plåga Ryanair efter missen med ledighetsplaneringen. Nu ka kaptener få upp till 12 000 euro i bonus om de väljer att arbeta på sin fritid. Sverige klarar sig nästan helt från inställda flygningar.

En kapten kan få upp till 12 000 euro i bonus och en styrman 6 000 euro i bonus. Villkoret är att de arbetar på sin fritid under de kommande veckorna för att rädda Ryanair ur den våg av inställda flygningar som just nu pågår. Det är det nya systemet för schemaläggning och ledighet som inte fungerat som tänkt och som gjort att hundratals piloter saknas i den dagliga driften.

Förutsättningarna är dock att man flyger minst tio av sina fridagar och skrapar ihop minst 800 flygtimmar fram till 31 oktober nästa år. Det är också då som den extra bonusen betalas ut.

Sverige har hittills klarat sig bra och slippit undan med enstaka inställda flygningar. Enligt uppgift har Ryanair valt att i första hand ställa in flygningar till flygplatser med ett brett utbud av trafik för att underlätta för de strandade passagerarna att ta sig vidare med andra flygbolag.

Enligt de listor som Ryanair publicerat på de flygningar som ska ställas in de kommande två veckorna finns inte Sverige med.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Piloter flyr
Skrivet av Pilot, 2017-09-21 13:17:34
Hej,
Piloterna flyr till andra bolag pga de usla arbetsvillkor Ryan Air erbjuder. Samtliga drygt 20 baser runt om i Europa kräver fasta kontrakt och att Ryan följer varje lands arbetslagstiftning med anpassade löner.Detta har varje anställd rättighet till enligt en dom från EU.
Detta är bara början.......
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev