Skriv ut  

Turkish Airlines beställer 40 Dreamliner

Notiser, Anders Carlsson, den 25 september 2017
Det blev Boeing 787 och inte 747 när Turkish Airlines förnyar långlinjeflottan. De ska i första hand ersätta äldre Airbus A340 och A330.

Det har spekulerats en tid om att Turkish Airlines varit på väg att köpa B747-8i. Det skulle i så fall ha gjutit nytt liv i den allt mer avtagande produktionen av 747:an i passagerarversion. Men nu visar det sig att flygbolaget valde en nyare maskin: Boeing 787-9 och gjorde en av de större beställningarna som Boeing tagit emot på typen: 40 flygplan.

Vilka flygplan som de nya B787 ska ersätta är inte klart annat än att de fyra 340-maskinerna är på väg bort. Samtidigt har den politiska oron i Turkiet gjort att Turkish Airlines sett en betydande minskning av kabinfaktorn. Det gör att i dagsläget står ett antal ur A330-flottan parkerade.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fråga
Skrivet av Lennart , 2017-09-25 17:54:15
Flygtorget bör kolla upp sin källa innan man skriver ett inlägg. Aftonbladet är ingen bra källa...som varenda dag skriver skit om Turkiet och att det är oroligt där, var någonstans är det inte oroligt eller att invånarna i ett land inte är rädda för ett terror attack? Nästa år invigs Istanbuls tredje och världens största flygplats, så att köpa nya flygplan är väl ingen dålig ide när TK har redovisat miljonvinst ochatt man i år inte har några flygplan parkerade!
Anmäl inlägget
politisk oro
Skrivet av Dreamliner, 2017-09-25 17:02:38
...man parkerar ett gäng A330 pga sjunkande kabinfaktor för att man drabbats av politisk oro i landet. Samtidigt beställer man 40 nya maskiner. Får inte riktigt ihop det där, Anders!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev