Skriv ut  

Finnair motvillig ägare till Norra

Notiser, Anders Carlsson, den 19 oktober 2017
De privata ägarna hoppar av. Det har tvingat Finnair att själva ta ansvar för Nordic Regional Airlines. Men bara temporärt, meddelar flygbolaget.


Norra
Nordic Regional Airlines

Finnair har i många år haft stora delar av den finska inrikes- och regionaltrafiken utlagd på underleverantörer, likt det system som SAS har. Flygningarna har bland annat skett under namnet Finnish Commuter Airlines, Flybe och nu senast som Nordic Regional Airlines, Norra. Det är dock en inte helt lönsam verksamhet och ägarna till Norra har nu tröttnat på verksamheten, precis som Flybe gjorde för två år sedan.
 
Det har i sin tur tvingat Finnair, som tidigare ägde 40 procent av aktierna i Norra, att ta över också de resterande 60 procenten. Men det är en motvillig affär. Anledningen till att Norra flyger trafiken är att det sker med en annan ekonomisk förutsättning än vad stora Finnair skulle klara. Därför är man nu på jakt efter nya ägare som kan köpa in sig till 60 procent. 
 
– De senaste åren har visat att partnerskap i ägandet kan vara ett framgångsrikt sätt att driva inrikes- och regional flygtrafik. Vårt mål är att hitta partners som kan vara med och utveckla Norra ytterligare, säger Jaakko Schildt, vd på Finnair i ett uttalande.
 
Nordic Regional Airlines har i dagsläget en flotta som består av ATR72-500 och Embraer E-190, sammanlagt 24 flygplan och 12 av varje.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

AY vill inte äga nerpressade underleverantörer
Skrivet av thomas, 2017-10-19 14:26:10
det är klart de inte vill det, storbolagen pressar underleverantörer till max, det är ju hela idén, och de går alla med förlust, hur kan underleverantörer gå med på såna villkor.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev