Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Lågkostnadsflyg räddar Kastrup när transit sviker

Notiser, Anders Carlsson, den 5 december 2017
Den klassiska transittrafiken på Kastrup rasar. I gengäld är det tre lågkostnadsbolag som står för den stora tillväxten på flygplatsen.

Kastrup går just nu igenom en period med tydligt minskad tillväxt, särskilt i jämförelse med oslo och Stockholm. I oktober månad ökade trafiken med 1,2 procent på flygplatsen i Köpenhamn när det gäller passagerare med Kastrup som start och/eller slutmål. Samtidigt föll antalet transitpassagerare med så mycket som 12,7 procent. Sammantaget hittills under årets tio första månader är passagerarökningen blygsamma 1,2 procent.
                     
Kastrup kan dock glädja sig åt att de tre flygbolag som växer mest alla är lågkostnadsbolag. Och de växer stort: Norwegian har ökat med 22 procent, Ryanair med nio procent och Primera Air med sju procent. Det gör att närvaron av lågkostnadstrafik i Köpenhamn ökat dramatiskt det senaste året.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

lågprisflyg
Skrivet av thomas, 2017-12-06 09:48:33
oavsett allt ligger framtiden hos lågkostnadsbolagen, alla flighter är ju enbart en transport mellan a-b, att hypa upp en bransch håller bara tillfälligt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev