Skriv ut  

Kramfors egen destination med Nextjets Boeing 737

Notiser, Anders Carlsson, den 18 december 2017
En Boeing 737 på linjen från Gällivare och en ny slinga. Det ger Kramfors statusen av egen destination när Nextjet stuvar om i linjenätet.

Nextjet har flugit mellan Arlanda och Kramfors i närmare tio år. De senaste åren har kabinfaktorn ökat väsentligt, nu i november steg den med 29 procent jämfört med samma månad förra året. Samtidigt är det en linje som större delen av tiden slingats tillsammans med andra destinationer längre norrut i Sverige, bland annat Lycksele och Gällivare.
                     
När Nextjet nu tar in en B737 på trafiken till Gällivare blir Kramfors en egen destination i flygbolagets linjenät. Från den 8 januari justeras tidtabellen och får en tidigare avgång på morgonen som ger bättre anslutningsmöjligheter för vidare resande från Arlanda och en lite tidigare avgång på kvällen för en tidigare hemkomst. Dessutom kommer linjen att flygas med ett eget flygplan vilket ger en bättre kapacitet i den växande marknaden. Efterfrågan styr om det blir en Saab 340 eller en ATP på sträckan.
 
– Kramfors har visat en kraftig tillväxt senaste året och genom en bättre tidtabell och mer kapacitet hoppas vi nu att tillväxten ska fortsätta säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Syftningsfel?
Skrivet av Betlehem, 2017-12-19 18:49:24
Menar du att det skulle vara syftningsfel i rubriken?
Anmäl inlägget
Men snälla
Skrivet av Jesus, 2017-12-19 16:47:03
Ja de var årets sämsta överskrift, rättare sagt fullkomligen felaktig. Men snälla ni får väl ändå ta er tid att läsa och analysera texten innan ni utrycker er. Läser ni alla artiklar i nyhetsflödet på detta lösaktiga sätt. Inte konstiga att de här landet är på väg dit det är när vuxna människor inte besitter förmågan att läsa en enkel artikel.
Anmäl inlägget
Hur många stopp ska 737:an ha på vägen till GEV?
Skrivet av ClintBillton, 2017-12-18 12:01:40
Ska Nextjets inhyrda 737:a till Gällivare gå via både Kramfors och Övik? Det står ju att Gällivare 737:an ska flyga via Övik i en annan notis.
Med tanke på att 737:an är inhyrd (av GetJet) och dessa också ska göra vinst blir det nog svårt att få pengar över med detta upplägget.
Anmäl inlägget
Passagerarunderlag Kramfors
Skrivet av Patrik Pilot, 2017-12-18 10:30:03
Om man tittar på statistiken hos Transportstyrelsen behövs ingen stor maskin på Kramfors. Både 340 och ATP är för stora för ett sånt dåligt passagerarunderlag. Max 19 stolar skulle räcka och då kanske trafiken skulle överleva ett längre tag.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev